VARIANTEN

Klubblad for
Skakklubben af 1927, Ringsted

Nr. 2 - 33. årgang - August 2000


Førsteholdet op igen!

Så lykkedes det omsider at få en oprykning i hus for et af klubbens hold – for første gang siden 1995. Ligesom dengang var det førsteholdet, der stod for præstationen, men det må retfærdigvis siges, at årets oprykning mildest talt ikke var nogen overraskelse. Alt andet ville have været en gedigen fiasko – efter at holdet sidste år rykkede ned fra Mesterrækken for første gang i klubbens historie var vi megafavoritter til at vinde A-rækken. Og selv om vi ikke fandt spillet overbevisende, var der med 6½ point ned til andenpladsen klar afstand til forfølgerne. Andetholdet var endda ikke så langt fra at kopiere dette resultat i sydgruppen, hvor de sluttede på en flot andenplads. Til højre vores diplom – det håndgribelige bevis på oprykningen.


Læs i dette nummer ...

Formanden har ordet
Den forventede oprykning
Partier fra førsteholdet
Andenplads i syd
Partier fra andetholdet
Tredjeholdet på andenpladsen
Partier fra tredjeholdet
Fjerdeholdet i holdturneringen 1999/2000
Partier fra fjerdeholdet
Michael Jørgensen blev løvspringsmester
Ringsted Løvsprings EMT: Mesterklassen
Ringsted Løvsprings EMT: Basis 1
Ringsted Løvsprings EMT: Basis 2
Ringsted Løvsprings EMT: Basis 3
Hvad med fremtiden?
Morten Olsen på udebane
EMT-rating pr. 29. august
Udfordringsturneringen
Nu kan du abonnere på VARIANTEN

Næste nummer ...

Dette nummer kommer næsten udelukkende til at indeholde ophobede artikler omkring holdturneringen og løvspringsturneringen. Det næste nummer, som udkommer senere i efteråret, vil indeholde resten af forsommerens begivenheder – klubturneringen, Lerbjerg Games, sæsonafslutningen – samt gågadeskak fra Skakkens Dag og eventuelt løvfaldsturneringen. Og forhåbentlig nogle indlæg fra medlemmerne ... På genlæsning!


Op igen …

Formanden har ordet …

Når du læser dette, er holdturneringen 1999/2000 ved at være en gammel historie. Men det kan nu engang ikke være anderledes, og VARIANTEN udkommer fortsat under det overordnede motto: Bedre sent end slet ikke.

Alligevel vil jeg ofre et par ord på holdturneringen, som på mange måder var klubbens mest vellykkede i mange år. Ikke så meget på grund af førsteholdets oprykning, for det ville have været den helt store fiasko, hvis vi ikke var rykket op og vendt tilbage til vores rette niveau i Mesterrækken. Ret beset skulle vi jo aldrig være rykket ned sidste år, for med fire sejre i syv kampe lå vi til en topplacering efter matchpoint! Der er nu engang en vis klasseforskel på Mester- og A-rækken, og vi vandt planmæssigt alle kampene uden ligefrem at udradere modstanderne. Og oprykningen var naturligvis fortjent.

De mest imponerende resultater kom egentlig fra andetholdet, der hentede en flot andenplads i den anden A-række, og fra fjerdeholdet, hvor en flok i holdturneringssammenhæng helt nye og urutinerede spillere gik uimponeret til sagen og hentede en absolut hæderlig sjetteplads. Vores styrke på alle holdene har i høj grad været den gode holdmoral, der er blevet opbygget gennem de senere år, og som betyder, at vi har meget få afbud. Alt i alt lover sæsonens resultater godt for fremtiden.

Blandt forårets store begivenheder var en genoplivning af løvspringsturneringen. Den viste sig fortsat livskraftig med 68 deltagere, og sportsligt set blev det en rigtig god turnering med masser af gode skakpartier og hård kamp om placeringerne i alle fire klasser. Ringstedspillerne klarede sig gennemgående flot, og det var især en fornøjelse at følge vores nye unge spillere i Basis 3, som gik til den med en imponerende entusiasme, som næsten var hele det store arbejde med arrangementet værd. Men det var et skår i glæden, at jeg var nødt til at uddele gule og røde kort til to af vores egne deltagere i turneringen. Deraf har vi så lært, at vi i nogle tilfælde skal være lidt mere kræsne med at tage imod tilmeldinger. Jeg var også temmelig skuffet over opbakningen til de praktiske opgaver, der nu engang skal løses, hvis vi skal afholde turneringen en anden gang. Der er simpelthen brug for flere hjælpende hænder, især til oprydningen, så hvis du er interesseret i at turneringen skal blive til noget også i 2001, så er det en god idé allerede nu at melde dig på banen og tilbyde din assistance.

I løbet af foråret har jeg påtaget mig et lille ekstrajob som medlem af hovedkredsens bestyrelse. Rent praktisk betyder det, at jeg de næste to sæsoner også vil være juniorleder i 2. hovedkreds. Noget jeg er gået ind i for at få lidt mere indflydelse i den skakdemokratiske beslutningsproces. Men jeg stiller næppe op til det kommende DSU-formandsvalg …


Den forventede oprykning

Af Poul Buhl

 

Førsteholdet er tilbage i Mesterrækken efter en enkelt sæson i A-rækken. Ovenpå sidste sæsons sensationelle nedrykning kom denne sæsons oprykning ikke som nogen større overraskelse for nogen, og slet ikke for vores modstandere – det ville tværtimod have vakt stor undren og forbavselse, hvis vi ikke havde sat os solidt på førstepladsen! Oprykningen blev sikret på en solid holdindsats, hvor alle generelt scorede ganske pænt med point – men alligevel var en enkelt spiller i særklasse: Hans-Henrik Madsen (tv.), der som den kun tredje spiller i klubbens historie præsterede at score 7 point af 7 i holdturneringen, hvilket gjorde ham til holdets suveræne topscorer. Men han skyldte også lidt fra sidste år …

Det var lidt hårdt sidste år. Fire sejre og kun to nederlag i syv kampe – og alligevel måtte vi sensationelt finde os i at rykke ud af Mesterrækken. Den slags resultater kan vist kun forekomme i skak. Et år tidligere havde vi været et halvt point fra at rykke op, fordi brætpoint talte før matchpoint. Nu rykkede vi ned, fordi brætpoint tæller før matchpoint...

A-rækken var derfor bare en opgave, der skulle løses. Der var ikke de store sportslige udfordringer at hente, ratingmæssigt var vi tårnhøje favoritter i hver eneste kamp. Vi kunne egentlig kun skuffe.

Den omstændighed, at vi nu havde to A-rækkehold gav selvfølgelig anledning til en del interessante taktiske overvejelser. For det første fik vi selv lov til at vælge, om vi ville lade holdene spille i samme række – eller i hver sin række. Og selv om det kunne have været spændende at lade første- og andetholdet stille op i samme række, så de skulle mødes i en officiel turneringskamp og i øvrigt konkurrere direkte mod hinanden, så var der overvejende stemning for, at vi lod holdene stille op i hver sin række. Et valg, som jeg overfor de andre klubber halvt i spøg begrundede med, at vi gik efter at skrive historie ved at vinde begge A-rækkerne i samme sæson. I begyndelsen tog de mig ikke helt alvorligt, men efterhånden måtte de erkende, at det måske ikke havde været så urealistisk endda …

Vi var på forhånd blevet pålagt af holdturneringslederen, at vores førstehold skulle spille i nordgruppen, da de to andre nedrykkere fra Mesterrækken – Præstø og Vordingborg – naturligt hørte hjemme i syd. Og han havde også fået mig overtalt til at sige ja til at arrangere sidste runde, selvom jeg efter nedrykningen sidste år havde lovet mig selv og alle andre, at vi aldrig mere ville arrangere en sidste runde for førsteholdet – fordi vi er rykket ned, hver eneste gang vi har gjort det. Men vi kunne vel ikke rykke ned fra A-rækken!

Der var også forskellige overvejelser om holdsætningen, men enden på det hele blev, at vi stillede med samme hold som sidste år – på nær at vi udskiftede vores Morten til Madsen i stedet for Olsen. Og så gik sæsonen ellers i gang.

Den første kamp mod Nykøbing Sjællands næstbedste hold var bestemt ikke overbevisende, vi vandt med hiv og sving 5-3 i en kamp, hvor de fleste var godt tilfredse med, at vi ikke havde tabt. Vi trøstede os med, at vi havde mødt et af rækkens bedre hold, som jeg gættede på ville slutte som nummer 3 eller 4. Hvis vi på det tidspunkt havde vidst, at Nykøbing-holdet ikke ville vinde en eneste kamp og ville slutte på sidstepladsen, så havde vi nok for alvor været bekymrede for fortsættelsen! "Vi skal nok få problemer med at vinde den A-række," sagde Lasse på et tidspunkt. Jeg mente, at hvis vi bare vandt alle kampene, så måtte vi vel slutte på førstepladsen. Og det skulle vise sig at komme til at holde stik.

Efter at vi havde konsolideret holdets selvtillid med 5½-2½ over Slagelses andethold var vi klar til de hold, vi havde regnet for at være de svageste: Dragsholm og Skælskør. De to kampe gav 13½ point, og efter at vi havde vundet den udsatte kamp mod Dragsholm i tredje runde og var kommet på førstepladsen, øgede vi bare forspringet resten af turneringen. Der var flere der mente, at vi i helt usædvanlig grad havde heldet med os i mange partier. Det synes jeg nu ikke var tilfældet i de sidste tre runder. Mod Køge skulle vi have vundet omkring 7-1, og kun 4½-3½ over Holbæk i den afgørende kamp i sjette runde var egentlig også for lidt. Men det var derefter en formssag at sikre oprykningen mod Tornved i sidste runde, for vi havde ikke behøvet at vinde et eneste parti.

Det gjorde vi dog – vi vandt kampen, og på den måde blev sæsonen alligevel historisk. Vi vandt nemlig alle syv kampe, og det har førsteholdet aldrig præsteret før. Til gengæld fik vi kun 39½ point, to mindre end da førsteholdet vandt A-rækken i 1969. Nu skal vi bare gøre det hold kunststykket efter og rykke direkte op i 3. division!

Med hensyn til held og uheld, så er der selvfølgelig ikke nogen tvivl om, at vi fik en del point, vi ikke havde fortjent. Sådan vil det altid være, men jeg synes ikke det altid er helt rigtigt at kalde det held. I næsten alle sæsonens partier havde vi et par hundrede ratingpoint forud, og i den slags opgør vil den svagere spiller næsten altid på et eller andet tidspunkt lave en fejl, som den stærkere spiller kan udnytte til at vinde partiet. Når mange tvivlsomme eller dårlige stillinger tippede til vores fordel, mener jeg simpelthen det er et udtryk for, at vores større spillestyrke har slået igennem.

Da vi var i Skælskør, præsenterede deres holdleder os for et regnestykke, der viste, at vi efter rating havde en forventet score på 49½ point i turneringens 56 partier! Allerede inden kampen mod dem havde vi sat 7 point til og var altså uden chance for at nå vores forventede score!

Ser man på enkeltresultaterne springer det ret klart i øjnene, at det var en gedigen holdindsats, der lå bag oprykningen. Hele fem af spillerne scorede 4½ point, og tæller man Jørgen Oberts score sammen med de tre reserver, der med vekslende held vikarierede for ham, bliver det også til 4½. Kun to hævede sig over holdets generelle niveau – Lasse scorede næstbedst med 5½ point efter en serie på fem gevinster i midten af turneringen, og så var der Hans-Henrik som holdets suveræne topscorer med 7/7, hvilket er en så sjælden score, at det giver en særlig præmie. Hans-Henrik er den tredje spiller i klubbens historie, der præsterer denne score, men begge hans forgængere ligger over 20 år tilbage. Erik Madsen gjorde det i 3. division for 23 år siden. I divisionsturneringen er præmien et skakur med mindeplade – i 2. hovedkreds belønnes man med et diplom og et gavekort.

Næste år er vi tilbage i Mesterrækken – og i næste sæson skulle der efter planen være to oprykningspladser at spille om. Derfor er der også kun to hold, der rykker ned! Vi må jo efterhånden erkende, at det ikke ser alt for godt ud for hovedkredsens klubber på divisionsplan. Der er kun fire tilbage. Og ganske vist blev Nykøbing F danmarksmestre igen – men de tre tilbageværende klubber i 3. division er faktisk nogen, vi har importeret fra 8. hovedkreds for et par år tilbage! Der er en udfordring at tage fat på. Måske er det os, der kan gøre en forskel?!

 

A-rækken gruppe 2 (nord) 1999/2000

Plc.

Klub

Ri

Ho

To

Sla

Dr

Sk

NS

Point

MP

1

SK 1927 Ringsted I  

7

5

39½

14

2

Holbæk II

 

5

3

6

33

10

3

Køge II

3

 

5

29½

8

4

Tornved

5

 

6

5

5

29½

8

5

Slagelse II

2

 

5

3

6

26½

6

6

Dragsholm

3

 

4

23½

5

7

Skælskør

1

2

3

5

 

21½

4

8

Nykøbing S II

3

3

3

2

4

 

21

1

 

 

Førsteholdet - Individuelle resultater 1999/2000

Bræt

Navn

NS

Sla

Dr

Sk

Ho

To

Pts

Part

%

1.0

Obert Frederiksen

½

½

1

1

½

1

0

7

64%

2.0

Hans-Henrik Madsen

1

1

1

1

1

1

1

7

7

100%

3.0

Poul Buhl

1

1

½

½

½

½

½

7

64%

4.0

Lasse Appelquist

0

1

1

1

1

1

½

7

79%

5.0

Morten Madsen

½

0

1

1

1

0

1

7

64%

6.0

Karsten Jensen

½

1

0

1

½

½

1

7

64%

7.0

Jørgen Obert

-

-

1

-

1

½

½

3

4

75%

7.6

Vagn Larsen

½

1

1

1

0

0

1*

7

64%

8.0

Søren M. Larsen

1

-

-

-

-

-

-

1

1

100%

8.0

Morten Olsen

-

0

-

-

-

-

-

0

1

0%

8.0

Martin Andersson

-

-

-

½

-

-

-

½

1

50%

   

5

7

39½

56

71%

 

 

Kampreferater

…fra hjemmesiden

 

3. runde (udsat kamp)

Ringsted I 6½ - Dragsholm I 1½

Endnu engang blev der skrevet skakhistorie i Ringsted, da førsteholdet tirsdag den 4. januar var vært for den første holdkamp i det nye årtusinde. Kampen var en udsat kamp fra forrige århundrede mod Dragsholm, den første holdkamp nogensinde mellem de to klubber. Det meget omtalte årsskifte viste sig at have forårsaget visse problemer for kampen, for da spillerne havde sat sig til brættet viste det sig at alle noteringslisterne var fortrykt med årstallet 19… Og flere spillere mente derfor, at klubben havde et år 2000-problem!

Dragsholm er en lille klub med kun godt et dusin medlemmer, og havde det ikke været for Per Bromanns skoleskakspillere fra Gislinge, havde der måske slet ikke været noget hold - for de udgjorde halvdelen af holdet. Deres træner var imidlertid ikke med, han var røget ind med blindtarmsbetændelse.

Vi var for første gang i stærkeste opstilling, og vi var på forhånd enige om at Dragsholm var et af de hold vi skulle have mange point imod. Vores garvede folk havde imidlertid deres hyr med de ikke helt uefne juniorer. Men Morten Madsen halede det første point hjem efter et par timer – han havde fået spærret modstanderens springer og tårn inde i hjørnet, og det kunne jo ikke blive ved med at holde. Hans-Henrik Madsen bragte os på 2-0 ved med solidt positionsspil at udspille formand Erik Madsen, gammel Ringstedmand fra for halvandet årti siden inden han emigrerede til det vilde nord. Og så var Karsten Jensen ved at slæbe den tredje gevinst hjem med kvalitet og to forbundne fribønder i overvægt, da han helt unødvendigt gik ind i hjørnet med kongen og mistede sit ene tårn på en afdækkerskak – og opgav! Det var nu heller ikke nødvendigt at opgive, for der var masser af chancer med de to bønder. Men sket er sket, og i stedet for 3-0 stod det 2-1.

Jørgen Obert var med for første gang i sæsonen og tiltvang sig langsomt et afgørende overtag på sin bedre skakforståelse, selv om han på forhånd var lidt skræmt fordi han havde fået at vide, at hans modstander havde holdt remis med Peter Heine i en simultan! Men han bragte os på 3-1. Lasse trængte gennem modstanderens betonforsvar og vandt en afgørende kvalitet, og det stod 4-1.

De sidste tre partier var alle sammen lidt tvivlsomme. Obert havde måttet aflevere et helt tårn på førstebrættet, da han havde fået spærret sin dronning inde – men han opgav ikke af den grund, og fik mirakuløst fusket sig til en matsætning nede i hjørnet! Det kunne passende gå lige op med det Karsten havde lavet. Vagn nørklede sig frem til et vundet slutspil alene på at han ville vinde, for han havde bestemt ikke stået i overkanten undervejs. Dermed stod det 6-1, og i det sidste parti var jeg tilfreds med stillingen og havde god tid, da jeg gik i en fæl gaffel i min modstanders tidnød. Derefter så det ikke så godt ud, men af hensyn til tiden tilbød han remis, og jeg tog imod.

Med sæsonens største sejr på 6½ - 1½ gik vi i spidsen for rækken, og der skulle vi gerne blive. Næste runde er ude mod rækkens formentlig svageste hold, Skælskør – og der skal vi igen have mange point.

4. runde

Skælskør I 1 - Ringsted I 7

Fjerde runde bød på sæsonens sidste mandagskamp og længste udekamp. Jørgen Obert havde meldt fra, og i stedet var Martin Andersson med som reserve. Han har været i formkrise i det meste af denne sæson, så jeg vurderede at han ville kunne få stivet selvtilliden lidt af med en forhåbentlig let sejr på ottendebrættet.

Skælskør var det hold, vi på forhånd havde regnet med at skulle have flest point imod. Det er en af de efterhånden mange klubber, hvor få aktive medlemmer og en alarmerende høj gennemsnitsalder begynder at så tvivl om klubbens fremtid. Men den lever, og de kan i modsætning til visse andre klubber stille fuldt hold.

Lasse og Obert bragte os planmæssigt foran 2-0 med sikre sejre, men så begyndte dramatikken. Jeg gik totalt skakblind og fik foræret en kvalitet og en bonde væk - måske gjort lettere mør af spilleforholdene, hvor jeg havde vundet pladsen lige indenfor døren ud til cafeteriet, hvor fjernsynet stod ude på den anden side og larmede på fuldt drøn. Men man skal aldrig give op. Jeg fik to forbundne fribønder, som var tæt på at give gevinstchancer, men vi endte i et dronningslutspil, hvor jeg havde en bonde for lidt - men fik remisen hjem med en evig skak.

Martin havde samtidig sat en klar gevinst overstyr og havde måttet give et tårn for tre bønder. De endte i et slutspil, hvor Martin havde løber mod tårn med en fribonde til hver - og det tog de så remis på. Det gav anledning til heftige og højrøstede analyser senere på aftenen, men nemt at vinde var det ikke. Vi havde reddet os igennem krisen og afværget to truende nederlag, og derefter tog Morten Madsen dåseåbneren frem og fik åbnet stillingen med hurtig gevinst, og Vagn fik nørklet rundt med brikkerne så de stod som de skulle, og dermed var vi foran 5-1.

De to sidste partier regnede vi for lidt tvivlsomme, men det ville ligne os dårligt at tabe begge partier, så vi tippede 6-2 som slutresultat. Karstens stilling var fuld af svage punkter, men så fik han lov at sætte en giftig kontra ind mod modstanderens åbne kongestilling, og det afgjorde i løbet af ganske få træk. Tilbage sad vores topscorer Hans-Henrik, der var kommet helt skævt fra åbningen mod den gamle sølvræv Svend Eckert, som havde alt det kongeangreb han kunne drømme om. Vores analyser viste flere oplagte gevinster for Svend, men i stedet valgte han at gå på rov efter Hans-Henriks mange svage isolerede bønder. Det kunne have givet et vundet slutspil, men i tidnøden glemte han en afgørende mellemskak, og Hans-Henrik kunne vinde et tårn - hvorefter der var mat i få træk. Det var ikke overbevisende, men det var et point, og med sæsonens hidtil største sejr på 7-1 konsoliderede vi førstepladsen til nu at ligge 2 point foran vores nærmeste konkurrent til oprykningen, Holbæk II.

5. runde

Ringsted I 5½ - Køge II 2½

For anden gang i sæsonen var vi i stærkeste opstilling. Og for første gang var der ingen bekymrede miner over vores stillinger. Alle syntes at stå godt fra starten. Måske havde vi spillet os i form – eller også havde vi vænnet os til det tunge forventningspres. Eller også var det fordi vi mødte rækkens nummer tre - et bedre hold, der ikke spillede så destruktiv skak, som andre hold havde gjort imod os.

Efter halvanden time havde Lasse og Morten Madsen de første point på tavlen, og næsten samtidig vandt Jørgen Obert en officer og Vagn en kvalitet. Jørgen Obert gjorde det til 3-0, Obert fik en remis ud af en måske lidt tvivlsom stilling, og Hans-Henrik sikrede os matchsejren med sin femte gevinst i sæsonen. Jeg fik afviklet til et vundet slutspil, men med kun et minut på uret valgte jeg det sikre og tog en evig skak. Gevinsten var ikke vanskelig, men den korte betænkningstid i A-rækken kræver af og til sine ofre.

I mellemtiden var det lykkedes Vagn at formøble sin kvalitet og tabe et remisslutspil, og til sidst havde Karsten fem minutter mod et halvt i en stilling, hvor begge angreb en ensom konge med springer og dronning. I stedet for at give en masse skakker, som uden tvivl ville have betydet en gevinst på tid, tog han en remis efter trækgentagelse, da han ikke kunne finde en gevinst. For så vidt en fair sportslig indstilling - men ville modstanderen have gjort det samme, hvis situationen havde været omvendt?

Tornved rakte os en hjælpende hånd ved at slå Holbæk II 5-3, så nu har vi 4½ point ned til nærmeste forfølger – som er vores næste modstander. Hvis blot vi undgår at tabe til Holbæk skulle oprykningen være indenfor rækkevidde. Men - de historiske statistikker viser, at topholdet ofte taber i sjette runde!

6. runde

Holbæk II 3½ - Ringsted I 4½

Det fremgår af vores holdkampstatistikker, at topholdet ofte er snublet i 6. runde. Vi havde Holbæk II på programmet på udebane - vores eneste konkurrent til oprykningen, og i en periode hvor alt syntes at gå skævt havde jeg egentlig gerne solgt kampen for en uafgjort. Ikke mindst Holbæks elendige lokaler med lokum i gården taget i betragtning - hvis man synes Sønder Parkskolen er nedslidt, så vil man se den som et femstjernet luksushotel efter at have oplevet Søndre Skole i Holbæk!

Nå, men de er nu meget flinke deroppe. Kampen gik i gang, vi var i stærkeste opstilling, og klokken fem minutter over otte var også hjemmeholdet fuldtallige. Lasse mistede hurtigt respekten, vi fik flere gode stillinger frem, min modstander satte en bonde i slag (hvad jeg godt nok heller ikke lige lagde mærke til), og hans egen modstander brugte en time på de første fem træk. Tiden var ikke bedre investeret, end at Lasse havde vores første velfortjente point på tavlen efter to en halv time.

På det tidspunkt havde Obert fuldstændig udraderet sin modstander - sjældent har man set nogen stå så rædselsfuldt, men han spillede videre. Hans-Henrik havde et par bønder mere, og selv om hans modstander havde fået plantet en irriterende bonde på d6 som ikke var så nem endda at få fingre i, lignede det også en gevinst. Til gengæld var Vagn bagud med en ren officer, Jørgen Obert var under pres i en lukket stilling, og Karstens modstander førte sig frem med kongeangreb og officersoffer. Karsten tog det imidlertid meget koldblodigt og fik afviklet til et klart bedre tårnslutspil med bedst tid - hvor de tog remis!

På det tidspunkt havde Obert og Hans-Henrik deres point hjemme, så sejren var indenfor rækkevidde. Morten var længe under pres i en tvivlsom stilling, og det kostede for meget tid, hvad der i sidste ende blev afgørende - selv om modstanderen ikke spillede det overbevisende. Jørgen Oberts modstander fuskede ham for en bonde og fik byttet af til et slutspil med to lette på hver side, som han derefter mishandlede på det groveste, og Jørgen Obert havde en simpel gevinst - som han overså, og så blev det remis. Min modstander bukkede i tidnøden, så jeg vandt en kvalitet - for derefter at sætte det hele over styr med et simpelt fejltræk, som kunne have kostet hele pointet, hvis han ikke havde tilbudt remis!

Dermed var en snæver 4½-3½ sejr en kendsgerning, og vi trak lidt yderligere fra i toppen nu 5½ point foran Holbæk. Det betyder, at 2½ point imod Tornved i sidste runde skulle være tilstrækkeligt. Til gengæld skal vi have alle 8 point for at slå førsteholdets scoringsrekord på 41½ point fra 1968/69 sæsonen. Men der er alligevel gode chancer for at sæsonen kan blive historisk, for vinder vi over Tornved, vil det være første gang, et af klubbens hold har vundet alle 7 kampe på en sæson. Og Hans-Henrik Madsen har endnu chancen for at gå igennem turneringen med de maksimale 7 point af 7 - som den tredje spiller i klubbens historie.

7. runde

Ringsted I 5½ - Tornved I 2½

Efter vores sensationelle nedrykning fra Mesterrækken sidste år havde jeg proklameret, at det var slut med at arrangere fællesafslutninger for førsteholdet. Hver eneste gang vi har gjort det, er holdet nemlig rykket ned. Alligevel havde jeg ladet mig overtale til at stå for arrangementet af fællesafslutningen i A-rækken, da vi var den eneste af de centralt beliggende klubber, der rådede over velegnede lokaler. Og vi kunne vel ikke ligefrem rykke ned fra A-rækken …

Det med de velegnede lokaler udviklede sig imidlertid til en historie helt for sig selv. For om eftermiddagen dagen før fik vi at vide, at renoveringen af Sønder Parkskolen havde nået vores ende af blok 1 – og at vi fremover befandt os i blok 2. Så da vi kom tirsdag aften, fandt vi vores materialeskab forvandlet til reservedele og indholdet pakket ned i en halv snes flytteklasser. Heldigvis var vi nogenlunde forberedt og havde udskrevet lidt ekstra frivillige hjælpere, og klokken 19.30 kunne jeg lettere sveddryppende byde velkommen til fire holdkampe. Efter omstændighederne slap vi vist rigtig pænt fra det.

De hektiske forberedelser fjernede i nogen grad opmærksomheden fra selve kampen, som blev en temmelig udramatisk affære. Vi skulle have 2½ point for at være definitivt sikre på oprykningen, dog skulle vi mindst have ½ point, for hvis Tornved vandt 8-0 ville de passere os. Det spændingsmoment spillede dog aldrig nogen rolle, da Tornved kun stillede med 7 mand, så Vagn fik sit point gratis.

Tornved er også en klub vi aldrig har mødt tidligere, men det er en af de små nordvestsjællandske klubber, der er godt tilfredse med at kunne stille et 8-mandshold. Hvad der altså ikke lykkedes denne gang. Til gengæld har de et værdifuldt aktiv i Svend E. Christensen på førstebrættet, den i særklasse bedste spiller i A-rækken.

Rent bortset fra at ingen regnede med, at Holbæk kunne vinde 7-1 over Slagelse, havde vi fjernet den sidste tvivl om oprykningen indenfor en times tid. Morten Madsen bragte os med en hurtig sejr på 2-0, og da min modstander valgte afbytningsvarianten i kongeindisk og kort efter fyrede et omhuggeligt planlagt remistilbud af, tog jeg imod. Efter den dramatiske optakt var det småt med motivationen, og jeg gad simpelthen ikke spille 3-4 timer på et slutspil. Dermed var vores oprykning også definitivt hjemme.

Jørgen Obert og Karsten kæmpede for at trænge igennem deres defensivt indstillede modstanderes forsvar. Det lykkedes for Karsten, mens Jørgen Obert måtte stille sig tilfreds med en remis. Lasse opgav efterhånden også at få mere end remis ud af sin stilling, og så stod det 4½-1½ med de to topbrætter tilbage. Kampen var afgjort, og oprykningen var hjemme, men Hans-Henrik havde en maxistpræmie at spille for. Det lykkedes ham at få en fordelagtig stilling afviklet til et klart vundet tårnslutspil, og så var det bare at køre den stille og roligt hjem under stilfærdig tilskuerjubel. Også på førstebrættet var der en maxistpræmie på spil, og også her lykkedes det. Selv om Obert kæmpede sin chance, måtte han finde sig i sæsonens første nederlag, men det er jo heller ingen skam at tabe til en mand, der scorer 7 af 7.

Holbæk vandt 4½-3½ over Slagelse, så vi ville have sikret os oprykningen alene på det point, Tornved gav os forud. Vi er tilbage i Mesterrækkenefter et enkelt års fravær – klubbens første oprykning i fem sæsoner og den mindst overraskende siden 1969.

 

 

Partier fra førsteholdet

Udvalgt af Poul Buhl

 

Obert havde efter sin gode sæson sidste år – hvor Hans-Henrik og jeg selv spillede elendigt, især i holdturneringen – erobret førstepladsen på holdratinglisten og dermed førstebrættet, en opgave han klarede udmærket. Men lidt held var der også med i spillet, som da han mod Dragsholm fik spærret damen inde og måtte give et tårn for at bevare den – men han spillede videre, og minsandten om det ikke lykkedes ham at vinde. Et point, som var et resultat af sæsonens i særklasse største svindelnummer.

Ove Wagner, Dragsholm – Obert Frederiksen, Ringsted

Hold 99/00 – A-rækken – 3. runde – 1. bræt – Siciliansk – SI 14

1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 a6 6.f3 g6 7.Le3 Lg7 8.Dd2 b5 9.O-O-O Lb7 10.g4 Sc6 11.h4 h5 12.g5 Sd7 13.f4 Sc5 14.Lg2 Sa5 15.Df2 Sc4 16.The1 Da5 17.e5 Db4 18.Sb3 Lxg2 19.Lxc5 dxc5 20.Dxg2 O-O 21.Dg3 Tad8 22.Txd8 Txd8 23.Te4 Td4 24.a3 Sxa3 25.Sxd4 cxd4 26.Sa2 Dc4 27. Dxa3 Df1+ 28.Kd2 Df2+ 29.Kd3 Df1+ 30.Kxd4 Df2+ 31.Kd3 Df3+ 32.Te3 Dxf4 33.Db4 Df1+ 34.Kd2 e6 35.De4 Df2+ 36.Te2 Db6 37.Kc1 Lf8 38.Kb1 a5 39.Te1 b4 40.b3 a4 41.Dc4 axb3 42.cxb3 Df2 43. De4 Dd2 44.Te2 Dd1+ 45.Kb2 Lc5 46.Sc1 Ld4+ 47.Kb1 Lc3 48.Dc2 Dd5 49.Te4 Lxe5 50.Txb4 Da8 51.Ta4 Db7 52.De4 Dc7 53. Sd3 Lg7 54.Dc4 Db6 55.Ta8+ Kh7 56.Ta4 Dg1+ 57.Dc1 Db6 58.Dc2 Dg1+ 59.Ka2 Da1+. 0-1.

Mens Obert tog sig af topfolkene, havde Hans-Henrik rig lejlighed til at udfolde sig på andetbrættet, og det udnyttede han til at score fuldt hus – 7 af 7. En sjælden præstation i holdturneringen, hvor kun to Ringstedspillere tidligere har gjort det: Erik Madsen (der nu spiller for Dragsholm og faktisk var en af Hans-Henriks modstandere!) på førsteholdet i 3. division i 1976/77 og Claus Kjærsgaard på tredjeholdet i B-rækken 1978 /79. Enkelte andre har scoret fuldt hus, men ikke spillet 7 runder. Her skal vi se Hans-Henrik fuldende triumftoget i sidste runde.

Hans-Henrik Madsen, Ringsted – Erling Bruun, Tornved

Hold 99/00 – A-rækken – 7. runde – 2. bræt – Engelsk – EO 12.5

1.c4 e5 2.g3 Sf6 3.Sc3 c6 4.Sf3 e4 5.Sd4 d5 6.cxd5 cxd5 7.d3 Sc6 8.Sxc6 bxc6 9.dxe4 Sxe4 10.Sxe4 dxe4 11.Da4 Db6 12.Dxe4+ Le6 13.Lg2 Lb4+ 14.Kf1 Tc8 15.Le3 Lc5 16.Lxc5 Dxc5 17.Lh3 O-O 18.Lxe6 fxe6 19.f3 Dd5 20.De3 c5 21.Kf2 Dd4 22.b3 Dxe3+ 23.Kxe3 c4 24.Thd1 Tf5 25.Td4 Tfc5 26.Tc1 cxb3 27.Txc5 Txc5 28.axb3 a5 29.Kd3 Kf7 30.h4 Kf6 31.Tf4+ Ke7 32.Tg4 Kf6 33.Tc4 Tb5 34.Kc3 h6 35.g4 g6 36.Tc8 h5 37.g5+ Kf7 38.Tc7+ Kf8 39.Ta7 Tc5+ 40.Kd4 Tb5 41.Kc4 Tb4+ 42.Kc3 Txh4 43.Txa5 Th2 44.Ta2 h4 45.b4 h3 46.b5 Ke7 47.Kd2 Th1 48.Ta7+ Kd6 49.Th7 h2 50.b6 Tb1 51.Txh2 Txb6 52.Th6 Tb2+ 53.Ke3 Ke5 54.Txg6 Kf5 55.Tf6+ Kxg5 56.Txe6 Kf5 57.Te8 Tb3+ 58.Kf2 Tb2 59.Ta8 Ke5 60.Ta3 Kf4 61.Ta4+ Ke5 62.Te4+ Kf5 63.Kg3 Tc2 64.Te8 Kf6 65.e4 Kf7 66.Tb8 Tc3 67.Tb6 Tc4 68.Kf4 Td4 69.Kf5 Ke7. 1-0.

Det var småt med partier, hvor vi fik lov til at nedgøre vores modstandere med farverige kongeangreb og fascinerende officersofre. Mange partier blev endeligt afgjort på grove fejl af modstanderne, og vi fik de fleste point simpelthen på bedre teknik og skakforståelse. Men her får Hans-Henrik dog lejlighed til at brillere med en smuk blokade.

Hans-Henrik Madsen, Ringsted – Dennis Jensen, Køge II

Hold 99/00 – A-rækken – 5. runde – 2. bræt – Dronninggambit – QO 13.3.8

1.d4 d5 2.c4 e6 3.Sc3 Sf6 4.cxd5 exd5 5.Lg5 Le7 6.Dc2 Le6 7.e3 Sbd7 8.Sf3 O-O 9.Ld3 Te8 10.O-O Sf8 11.Tab1 c6 12.b4 S6d7 13.Lf4 g5 14.Lg3 h5 15.h3 Kg7 16.e4 f6 17. e5 fxe5 18.Sxe5 Sxe5 19.Lxe5+ Lf6 20.Tfe1 Lf7 21.Dd2 Lg6 22.b5 Lxe5 23.dxe5 c5 24.Lxg6 Sxg6 25.Sxd5 Txe5 26.Txe5 Sxe5 27.Td1 Kh6 28.h4 Sg6 29.g3 b6 30.Te1 Tb8 31.Te7 Sxe7 32.Dxg5+ Kh7 33.Sf6+ Kh8 34.Dh6+. 1-0.

Min formkrise fra de sidste to sæsoner fortsætter. Men der var enkelte lyspunkter.

Poul Buhl, Ringsted - Morten Lyck Hansen, Slagelse II

Hold 99/00 – A-rækken – 2. runde – 3. bræt – Engelsk – EO 3.6

1.c4 e5 2.Sc3 Sf6 3.g3 d5 4.cxd5 Sxd5 5.Lg2 Sb6 6.Sf3 Sc6 7.O-O Le7 8.d3 O-O 9.Le3 Le6 10.Sa4 Sxa4 11.Dxa4 Ld5 12.Tfc1 f6 13.Lc5 a6 14.Da3 Te8 15.Lxe7 Txe7 16.Tc5 b6 17.Txd5 Dxd5 18.Sg5 Dd6 19.Dxd6 cxd6 20.Lxc6 Taa7 21.Ld5+ Kh8 22.Tc1 Tac7 23.Txc7 Txc7 24.Sf7+ Kg8 25.Sxe5+ Kf8 26.Sc4 b5 27.Se3 Tc1+ 28.Kg2 Tb1 29.Sf5 Txb2 30.Kf3 a5 31.Sxd6 b4 32.Sb7 a4 33. Sc5 b3 34.a3 Ta2 35.Sxa4 Txa3 36.Sb2 Ta2 37.Sd1 Ta3 38.e4 Ke7 39.Ke3 Kd6 40.Kd4 Ta4+ 41.Kc3. 1-0.

Lasse fik sig noget af en forskrækkelse med vores eneste nederlag i den første kamp, men rejste sig hurtigt og vandt de fem næste. Han gjorde ikke spillet sværere end det er, og det gav bonus. Her hans gevinst mod Holbæk.

Fritz Mikkelsen, Holbæk II – Lasse Appelquist, Ringsted

Hold 99/00 – A-rækken – 6. runde – 4. bræt – Preussisk – KP 1.4

1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lc4 Sf6 4.Sg5 d5 5.exd5 Sd4 6.c3 b5 7.Lf1 Sxd5 8.cxd4 Dxg5 9.Lxb5+ Kd8 10.Df3 Lb7 11.dxe5 Dxe5+ 12.De2 Dxe2+ 13.Lxe2 Sf4 14.Tg1 Sxg2+ 15.Kf1 Sf4 16.Lc4 g6 17.d4 Se6 18.Lxe6 fxe6 19.Lg5+ Kd7 20.Lf6 Tg8 21.Sc3 Lh6 22.Le5 Tgf8 23.Tg3 Tf7 24.Th3 Lf8 25.f4 Ld6 26.Ke2 Lxe5 27.fxe5 Taf8 28.Sd1 g5 29.Tc1 Lf3+ 30.Ke3 h5 31.Tg3 g4 32.Sc3 Lc6 33.b4 Tf3+ 34.Txf3 Txf3+ 35.Ke2 Th3 36.b5 Lf3+ 37.Ke3 Txh2 38.Se4 Te2+. 0-1.

Morten Madsen spillede sig op efter en lidt skæv start, og med de sorte brikker havde han ofte let spil, mens det kneb mere med de hvide – han er jo en giftig kontraspiller.

Toke Svensson, Køge II – Morten Madsen, Ringsted

Hold 99/00 – A-rækken – 5. runde – 5. bræt – Uregelmæssigt – VO 24.3

1.d4 c5 2.c4 cxd4 3.Dxd4 Sc6 4.Dd1 g6 5. Sf3 Lg7 6.e4 d6 7.Sbd2 Sf6 8.Tb1 Lg4 9.Le2 Da5 10.O-O Dxa2 11.Dc2 O-O 12.Ld3 Sb4 13.Dc3 Sfd5 14.Da3 Dxa3 15.bxa3 Sxd3 16. cxd5 Tfc8 17.Sb3 Lxf3 18.gxf3 Se5 19.Sd2 b6 20.Lb2 Tc2 21.Lxe5 Lxe5 22.Sb3 Tac8 23.Kg2 Ta2 24.Tfc1 Txc1 25.Txc1 Txa3 26.Sd2 Kg7 27.Sc4 Tc3 28.Txc3 Lxc3 29.f4 b5 30.Sa3 b4 31.Sb1 a5. 0-1.

Karstens spil var temmelig meget op og ned, og flere af hans partier svingede faretruende mellem liv og død. Men man skal aldrig afskrive ham i en dårlig stilling, for det er dér han som ofte er farligst. I Skælskør var vi flere, der havde vurderet diagramstillingen som tabt, men ikke Karsten – modstanderen fik lov at æde et par bønder, og ganske få træk senere havde Karsten etableret det afgørende matangreb.

Anders Bøjrup, Skælskør – Karsten Jensen, Ringsted

Hold 99/00 – A-rækken – 4. runde – 6. bræt – Siciliansk – SI 1.1

1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.Lc4 Sc6 4.c3 Sf6 5.d3 g6 6.Le3 Lg7 7.Sbd2 O-O 8.Dc2 a6 9.a4 Sa5 10.O-O Sxc4 11.dxc4 Sg4 12.Tfe1 f5 13.h3 fxe4 14.Sg5 Sxe3 15.Txe3 Lh6 16.Tg3 Lf5 17.Db3 Lxg5 18.Txg5 Dc7 19.Te1 Tf6 20.Tg3 Taf8 21.Te2 Kg7 22.Tge3 e5 23.g4 Ld7 24.Sxe4 Tf3 25.Dd1 Txe3 26.Txe3 Td8 27.Td3 Lc6 28.Sxc5 De7 29.Td2 Df6 30.Sd3 Tf8 31.Sb4 Lf3 32.Df1 h5 33.Sd5 Dg5 34. Se3 hxg4 35.Sxg4 Dxd2. 0-1.

Jørgen Obert spiller næsten aldrig en dårlig holdturnering, selv om han ikke spiller mange andre turneringer. Han sæsondebuterede mod Dragsholm, hvor han stillede op som tårnhøj favorit mod en modstander, som Inette plejer at have krammet på ved juniorstævnerne – men det er netop ubehageligt at have et så massivt tyngende forventningspres over sig, og helt uefne er disse skoleskakspillere nu engang ikke. Jørgen viste sig dog at have skuldre der kunne klare at bære presset, men der måtte arbejdes lidt for sagen – og det blev der så.

Sujeevan Rajnedram, Dragsholm – Jørgen Obert, Ringsted

Hold 99/00 – A-rækken – 3. runde – 7. bræt – Siciliansk – SI 32.1.3

1.e4 c5 2.Sf3 Sc6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 a6 5.Sxc6 bxc6 6.Sc3 g6 7.b3 Lg7 8.Lb2 Sh6 9.h3 Lb7 10.Df3 O-O 11.O-O-O e6 12.g4 f5 13.Dd3 d5 14.f3 Dh4 15.Lg2 Sf7 16.exf5 exf5 17. gxf5 Dg5+ 18.Dd2 Dxf5 19.Kb1 Tfe8 20. Sa4 Lxb2 21.Kxb2 Tad8 22.Sc5 Lc8 23.h4 h5 24.Lh3 Df6+ 25.Kb1 Sd6 26.Lxc8 Txc8 27.Sxa6 Sb5 28.Dh6 Sc3+ 29.Kc1 Sxa2+ 30.Kb1 Sc3+ 31.Kc1 Sxd1 32.Kxd1 Dxf3+ 33.Kd2 Te2+. 0-1.

Vagn lagde stærkt ud, men gik så lidt i stå senere i turneringen. Han arbejdede som regel hårdt og målbevidst for pointene, og måske løb han simpelthen tør for kræfter efter en lang turnering. I Slagelse var vi en lille smule imponerede over, at han optimistisk gav en springer for tre bønder tidligt i partiet – og tilsyneladende ganske overbevisende i sin karakteristiske solide stil spillede sig frem til et klart vundet slutspil.

Vagn Larsen, Ringsted – Jesper Dyberg Larsen, Slagelse

Hold 99/00 – A-rækken – 2. runde – 7. bræt – Dronningbondespil – QP 6.2.1

1.d4 d5 2.Sf3 Sf6 3.e3 Lg4 4.Le2 e6 5.Sbd2 c5 6.Se5 Lxe2 7.Dxe2 Sbd7 8.Sdf3 Tc8 9.Db5 Dc7 10.Sg5 a6 11.Da4 b5 12.Dxa6 Sxe5 13.dxe5 Sd7 14.Sxe6 fxe6 15.Dxe6+ Kd8 16.Dxd5 Dxe5 17.Dxe5 Sxe5 18.Ke2 Ld6 19.e4 Tf8 20.Td1 Kc7 21.h3 Tce8 22.f3 Sc6 23.Le3 Td8 24.c3 h6 25.a4 bxa4 26.Txa4 Ta8 27.Tda1 Txa4 28.Txa4 Tb8 29.Ta2 Se5 30.Ta7+ Tb7 31.Txb7+ Kxb7 32.b3 c4 33.bxc4 Sxc4 34.Lc1 Kc6 35.f4 Le7 36.g4 g5 37.Kd3 Sb6 38.Kd4 Sd7 39.e5 gxf4 40.Lxf4 Lf8 41.Ke4 Lg7 42.Kf5 Kd5 43.e6. 1-0.

I betragtning af, at andetholdet sluttede på andenpladsen i den anden A-række, og at vi tog folk fra andetholdet de tre gange vi havde brug for en reserve, var det lidt skuffende at de kun leverede 50%. Martin Andersson var involveret i det helt store drama i Skælskør, da han i en oplagt vundet stilling forærede et tårn væk – men på bedre slutspilsteknik fik reduceret tabet til en kvalitet, og derudover havde de kun en bonde på hver side. Og så var det, at hans modstander, som var en ældre herre, hævede stemmen og henvendte sig til kamplederen: "Må jeg godt spørge: Kan det her overhovedet vindes?" Det var jo ikke nemt at svare på, men de tog så remis – og resten af aftenen analyserede kamplederen ivrigt for at finde gevinsten …

Rasmus Dinesen, Skælskør – Martin Andersson, Ringsted

Hold 99/00 – A-rækken – 4. runde – 8. bræt – Fransk – FR 1.1.10

1.e4 e6 2.Sf3 d5 3.Sc3 Sf6 4.d3 dxe4 5.dxe4 Dxd1+ 6.Kxd1 Lb4 7.Ld3 O-O 8.h3 Td8 9.Ld2 Lxc3 10.bxc3 h6 11.Te1 Sbd7 12.Tb1 Sc5 13.Te3 b6 14.Kc1 Lb7 15.Se5 Scxe4 16.Lxe4 Sxe4 17.Sd3 Sxd2 18.Kxd2 c5 19. Kc1 Lxg2 20.Sf4 Lc6 21.Kb2 a5 22.a3 b5 23.Sd3 Td5 24.Tbe1 b4 25.c4 bxa3+ 26. Kxa3 Tf5 27.f3 Tb8 28.f4 Td8 29.Tb1 Td4 30.Tb8+ Kh7 31.Se5 Le4 32.c3 Txc4 33.Sxc4 Txf4 34.Sxa5 g5 35.Tb5 g4 36.Txc5 Lc2 37.Tc4 Txc4 38. Sxc4 gxh3 39.Txh3 f5 40.Se3 Le4 41.Kb4 Kg6 42.Kc4 f4 43.Sd1 e5 44.Sf2 Lf5 45.Th1 e4 46.Kd4 e3 47.Sd1 Lc2 48.Sxe3 fxe3 49. Kxe3 h5 50.Kf4 Ld3 51.Tg1+ Kf6 52.Tg5 Le2 53.Tf5+ Kg6 54.Tc5 h4 55.Tc6+ Kg7 56.Kg5 h3 57.Th6 Lf1 58.Th4 Kg8 59.Kg4 Kf7 60.Kg3 Ke6 61.Kh2 Kd5 62.Td4+ Kc5 63.Tf4 Lg2 64.Th4 Kd5 65.Td4+ Kc5. ½-½.

 

Andenplads i syd

Af Poul Buhl

 

Andetholdet gjorde det godt – næsten lige så godt som førsteholdet gjorde i den anden A-række. Men der manglede lige det sidste, og derfor lykkedes det aldrig rigtig at følge med Præstø, som satte sig suverænt på oprykningspladsen. Alligevel blev det til en flot andenplads til kaptajn Elholms tropper, og Tommy gik selv i spidsen med et godt eksempel ved at blive topscorer med 5 point i 6 partier. Samme pointtal – 5, men i syv partier – opnåede Morten Olsen og holdets topscorer de to seneste sæsoner, Martin Nikolajsen (tv), der igen var blandt de bedst scorende. Sæsonen viste, at klubbens bredde er bedre end i mange år, og at tale om andetholdet i Mesterrækken er ikke nødvendigvis nogen vittighed!

Mens førsteholdet løste en næsten bunden opgave og fejede al modstand til side i A-rækkens nordgruppe, kunne andetholdet spille langt mere frigjort i sydgruppen uden det samme massive forventningspres. Ganske vist havde jeg fortalt vidt og bredt, at vi gik efter at rykke op fra begge A-rækkerne, men det var ikke alle der tog det lige seriøst!

Sæsonens målsætning var dog under alle omstændigheder en topplacering. Holdet var stærkere end sidste år, og derfor skulle fjerdepladsen forbedres. Rækken var dog også blevet stærkere med rutinerede hold som Præstø og Vordingborg som nedrykkere fra Mesterrækken, og der var heller ikke nogen oplagte prügelknaber i den anden ende af rækken.

Selv om holdet hele sæsonen holdt til i den øverste halvdel af tabellen, var vi aldrig for alvor inde i billedet til oprykningspladsen, som Præstø helt suverænt satte sig på. De øgede forspringet hele sæsonen igennem og sluttede 10½ point foran os på andenpladsen. De vandt alle kampene, undtagen mod os – og set i det lys var det dobbelt ærgerligt, at vi ikke slog dem i den indbyrdes kamp i anden runde, hvor vi stod til at vinde 6-2. Det ville ikke have ændret noget i slutstillingen, men så havde sæsonen været lidt mere spændende, fordi vi ville have været med helt fremme i oprykningsræset undervejs.

Holdets problem var, at de vandt for få kampe – selv om de kun tabte en enkelt. Men ikke færre end tre af de fire første kampe sluttede uafgjort. Det viste sig også hurtigt, at selv om holdet i forhold til sidste år var blevet styrket i toppen med Søren som det solide førstebræt, kneb det med at få point ud af opgørene på topbrætterne. Det var naturligvis også gode folk vi mødte i toppen, for fem af de syv modstanderhold var førstehold. Lindved og Martin Andersson havde det svært og fik lidt for lidt ud af anstrengelserne. Længere nede på holdet hærgede "the deadly trio", Morten (Olsen), Tommy og Martin (Nikolajsen), som ikke gav mange point fra sig. Brian scorede også fornuftigt, og Jimmy gjorde simpelthen rent bord i de tre runder han var med. Derimod kunne vi nok have forventet flere point fra Arne Skov, men efter en ellers udmærket start gik det lidt i fisk for ham.

Alt i alt dog en godkendt indsats af vores andethold, som beviste at det ikke længere er nogen vittighed at tale om oprykning til Mesterrækken. Det blev så ikke denne gang – men der ligger en ny sæson forude …

 

A-rækken gruppe 1 (syd) 1999/2000

Plc.

Klub

Pr

Ri

Ma

NF

Vo

Na

Point

MP

1

Præstø I  

4

7

7

6

41½

13

2

SK 1927 Ringsted II

4

 

4

4

5

6

31

9

3

Maribo I

 

5

5

29½

8

4

SK 1934 Nykøb. F. III

1

 

7

26½

8

5

Næstved II

1

4

3

 

5

2

26

7

6

Vordingborg

4

1

3

 

25

5

7

Møn

1

3

6

 

23

4

8

Nakskov

2

2

3

 

21

2

 

 

Andetholdet - Individuelle resultater 1999/2000

Bræt

Navn

Pr

Vo

NF

Ma

Na

Pts

Part

%

1.0

Søren M. Larsen

-

0

½

0

1

½

½

6

42%

1.9

Lindved Sørensen

0

0

½

0

0

0

½

1

7

14%

2.9

Martin Andersson

0

1

0

0

½

0

1

7

36%

3.9

Morten Olsen

1

1

1

1

1

0

0

5

7

71%

4.8

Tommy Elholm

0

1

-

1

1

1

1

5

6

83%

5.9

Martin Nikolajsen

1

0

1

1

1

0

1

5

7

71%

6.6

Brian Rasmussen

0

1

1

-

-

½

1

5

70%

7.3

Arne Skov Jensen

1

0

0

0

0

-

1

2

6

33%

8.0

Jimmy Petersen

1

-

1

-

1

-

-

3

3

100%

8.0

Daniel Jakobsson

-

-

-

1*

-

-

-

1

1

100%

8.0

Jonas Nilsson

-

-

-

-

-

½

-

½

1

50%

   

4

4

5

4

6

31

56

55%

 

 

 

Kampreferater

…fra hjemmesiden

 

4. runde

Ringsted II 4 - Vordingborg I 4

Andetholdet er fortsat ubesejret efter en ny gyserkamp, der betød at holdet for tredje gang i sæsonen spillede uafgjort - hvilket egentlig er ret bemærkelsesværdigt, fordi uafgjorte holdkampe egentlig ikke er særlig almindelige i skak! Og betegnende for holdets fighterånd var der heller ikke denne gang en eneste remis – alle de tre uafgjorte er endt med fire sejre til hver side...

Vordingborg stillede kun med syv mand, og de har faktisk kun en eneste gang i sæsonen stillet med fuldt hold. Det er nu heller ikke nemt, når man kun har 10 spillere at tage af. Men det er lidt synd, for de har gode folk på de øverste brætter, og der havde vi da også som forventet store problemer. Der var ikke gået lang tid, før Vordingborg havde bragt sig foran 2-1. Lindved havde i åbningen fortæret en bonde, som viste sig at være giftig, og stod hurtigt håbløst, og heller ikke Arne Skov holdt ret længe. Men Martin Nikolajsen bragte hurtigt balance i regnskabet med sæsonens tredje sejr, og så var der ellers kamp om de sidste fire point.

Morten Olsen vandt et slutspil, som han måske skulle have tabt, det var ihvertfald genstand for omhyggelige analyser bagefter. Martin Andersson fortsatte sin formkrise med endnu et nederlag, og dermed stod det 3-3 inden de to sidste partier. Vi tippede 4-4, for Tommy førte med en officer, mens Søren stod stærkt presset på førstebrættet. Trods overvægten var Tommys stilling ubehagelig, men modstanderen spillede aldrig det fremstød, der ville have splittet Tommys kongestilling, og Tommy fik afviklet til et let vundet slutspil. Søren fik reddet sig ud af det værste pres og fik et tårnslutspil, hvor hans officerer var så aktive at det så ud til at det var ham, der kunne spille på gevinst trods to bønders undervægt! Men tiden var desværre
dårlig, og Søren kiksede en tilsyneladende sikker remis og tabte. Og dermed blev det altså 4-4. Det ser ud til at blive svært at hente en topplacering hjem, men tredjepladsen skulle være indenfor rækkevidde.

Meget vil blive afgjort i næste runde, når vi møder Nykøbing Falster på udebane.

5. runde

SK 1934 Nyk. F. III 2½ - Ringsted II 5½

Andetholdet har haft store problemer med at vinde sine kampe i år, og tre uafgjorte i fire kampe var selvfølgelig for lidt til en topplacering og havde foreløbig indbragt en tredjeplads, lidt over midten. Men i opgøret mod rækkens nummer to kom der gang i scoringen: Sæsonens største sejr på 5½ - 2½ var nemlig, hvad de kom hjem med fra sydhavsøernes hovedstad.

Det var selvfølgelig heller ikke så dumt for os, at vi havde kunnet kræve søndagskamp, og at alle hjemmeklubbens tre bedste hold derfor skulle i kamp samme dag. Måske var det også inspirerende for holdet at kunne følge en 1. divisionskamp på nærmeste hold. Vi havde dog også et enkelt afbud, idet Brian havde meldt fra og var erstattet af Jimmy.

Kampen understregede, at Lindved og Arne Skov har det svært i år. De fortsatte begge en kedelig stime af nederlag. Til gengæld fik Martin Andersson denne gang en remis, og resten vandt. Det var med andre ord Søren, Tommy, Morten Olsen, Martin Nikolajsen og Jimmy. For Morten var det sæsonens femte gevinst. Kan han holde stilen i de to sidste runder?

Med vores store sejr spillede vi oprykningen i hænderne på Præstø, der vandt 7-1 over Møn og nu er 6½ point foran os. Vi kan kun ærgre os over, at vi kun fik 4-4 mod dem i det indbyrdes opgør – havde vi fået 6-2 som vi stod til, havde vi stadig haft dem inden for rækkevidde. Men med Maribo og bundholdet Nakskov tilbage skulle der være gode chancer for i det mindste at erobre andenpladsen. Den giver også præmie!

6. runde

Ringsted II 2½ - Maribo I 5½

Som resultatet antyder vokser træerne åbenbart ikke ind i himlen. Vi tabte - ganske fortjent – 2½-5½ til et velspillende Maribo-hold. Flere af vores faste "vindere" svigtede - desværre. Morten Olsen løb ind i et flot tårnoffer og sæsonens første nederlag. Martin Nikolajsen løb ind i noget, der var mere giftigt for ham selv end for modstanderen, men han havde vistnok tilsyneladende ikke fået så meget søvn op til kampen, og det gik måske ud over skarpheden … Tommy havde egentlig sat sig selv af holdet, men det kneb med at skaffe reserver, så han mødte alligevel og førte med en officer efter 16 træk. Men det blev holdets eneste gevinst!

Lindved og Martin Andersson tabte, mens der var remiser til Søren og Brian. Endelig var der – måske nok lidt skuffende – også kun en remis til holdets superreserve Jonas Nilsson, der for en kort bemærkning var hjemvendt fra sit eksil i Norge. Et skuffende nederlag, ikke mindst i betragtning af at Maribo ikke har imponeret voldsomt tidligere i sæsonen – men alle hold kan få en off-day.

7. runde

Nakskov I 2 - Ringsted II 6

Sidste runde skulle foregå i Vordingborg en mandag aften, ifølge den udsendte indbydelse kl. 18.30 – en time før normalt, men ifølge turneringsreglementet kan starttidspunktet for sidste runde flyttes frem til 18.30. Og selv om flere på holdet, inklusive holdlederen havde undret sig over tidspunktet, drog vi derned til 18.30 – som skrevet stod.

Men vi tog derned til 18.30, og vi synes godt nok det så lidt tomt ud, og så småt begyndte vi at ane uråd. Steen Jacobsen tog imod og kunne jo blot meddele, at vi først skulle starte kl. 19.30. Det var vi naturligvis meget fortørnede over, og kunne jo fremvise på skrift, hvad han havde skrevet. Jaah, andre havde jo ringet om tidspunktet, og så undskyldte han iøvrigt mange gange. Så måtte vi jo fortælle, at det var ham og kun ham der havde lavet en fejl, og så skulle han jo have ringet til os og fortalt at der var sket en trykfejl – det kunne ikke være vores opgave, at finde ud af andres fejl.

Nogle på holdet mente vi skulle køre hjem igen, men efter en del diskussion blev vi der så fordi vi synes det var synd for Nakskov, som jo var på vej til Vordingborg.

Det skal siges, at ved velkomsten til alle hold, undskyldte Steen Jacobsen overfor os i alle de andre holds påhør, og hele holdet fik en omgang på hans personlige regning.

Måske var holdet blevet ekstra tændt af den dramatiske optakt – vi vandt en klar sejr på 6-2 over rækkens bundhold. Morten Olsen var eneste taber, Søren og Lindved spillede remis på topbrætterne, resten vandt (Martin og Martin, Tommy, Brian og Arne Skov). Og andenpræmien var hjemme.

Hvad ville der være sket hvis vi var taget hjem? Men - det var nu godt vi blev der, vi bankede Nakskov 6-2 og fik en samlet 2. plads. Det er nu altid så hyggeligt til en sidste runde hvor alle holdene er samlet. Surt er det at vi ventede en hel time, før vi skulle spille, men heldigvis passer ordsproget stadig: Tålmodighed belønnes.

 

 

Partier fra andetholdet

Udvalgt af Poul Buhl

Det var en klar forstærkning for holdet at have en bundsolid mand som Søren på førstebrættet, og han havde faktisk fortjent flere point end det blev til. Her sæsonens gevinst.

Morten Olsen kommenterer

Søren M. Larsen, Ringsted II – Erik Pedersen, 1934 Nyk. F. III

Hold 99/00 – A-rækken – 5. runde – 1. bræt – Ponziani-åbning – VO 12.2.3 / A 00

1.Sc3 d5 2.e4 dxe4 3.Sxe4 Lf5 4.Sg3 Lg6 5.Sf3 Sd7 6.Lc4 e6 7.d3 Sgf6 8.Lf4 Ld6 9.Lxd6 cxd6 10.0-0 0-0 11.d4 Sb6 12.Ld3 Sbd5 13.Dd2 Lxd3 14.Dxd3 Tc8 15.c3 a6 16.Se2 b5 17.a4 b4 18.Dxa6 bxc3 19.bxc3 Sxc3 20.Sxc3 Txc3 21.Db7 Sd5?

Trækket giver Søren mulighed for at få bonden for langt frem! Erik skulle derimod spille 21...Da5 som angriber bonden! Søren vil, tror jeg, på længere sigt tabe enten a- eller d- bonden!? 22.Tfb1 Tfc8 23.Db5 Da8 24.a5 Sd5.

22.a5 Df6 23.a6 Txf3??

23...Tc7. Eneste træk som holder sammen på stillingen!

24.a7!

Erik havde vel håbet på 24.gxf3 Dxf3 25.a7 Dg4+ med evig skak!

24...h5 25.a8D Txa8 26.Dxa8+ Kh7 27.gxf3 h4.

27...Dxf3 28.Ta3!

28.Ta3 Df4 29.Dc6 h3 30.Kh1 g6 31.Dc2 Dxd4 32.De4 Db2 33.Dh4+ Kg7 34.Ta8. 1-0.

Lindved havde det svært på andetbrættet – det begynder at kunne mærkes, at han ikke har spillet meget de seneste par sæsoner. Og Martin Andersson kunne slet ikke leve op til det flotte spil fra sidste år. Til gengæld var Morten Olsen kommet med som ny storleverandør af point. Han vandt de første fem partier, mest ved at slide modstanderne op i lange slutspil. Men så holdet den heller ikke længere, og han måtte vinke farvel til topscorerværdigheden med nederlag i de to sidste runder. Her gevinsten fra Nykøbing Falster.

Morten Olsen kommenterer

Jens Peter Petersen, 1934 Nyk. F. III – Morten Olsen, Ringsted II

Hold 99/00 – C-rækken – 2. runde – 1. bræt – Siciliansk – SI 33 / B 34

Min modstander, Jens Peter Petersen, har for en del år tilbage faktisk været medlem i SK 1927 Ringsted. Jeg mener det var omkring 1982-84, hvor Jens Peter iøvrigt var sekretær /kasserer. (Jens Peter spillede hos os 1981-83, hvorefter han fik job på Sydhavsøerne, men han var ikke medlem af bestyrelsen. Alle oplysninger desangående er tilgængelige på klubbens hjemmeside! Red.)

1.e4 c5 2.Sf3 Sc6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 g6 5.c3 Lg7 6.f4 d6 7.Lc4 Sf6 8.Dd3 0-0 9.0-0 Db6 10.Kh1 a6 11.Sd2 Sg4 12.S2f3 Sa5 13.h3 Sxc4 14.Dxc4 e5 15.fxe5 dxe5 16.hxg4 exd4.

Jeg har faet den lille fordel, at min kongestilling er noget mere sund og min bondestilling er bedre.

17.cxd4 Lxg4 18.Le3 Tac8 19.Db3 Dxb3 20.axb3.

Så skal d-bonden "bare" bremses!

20...Tc2.

20...Tfe8 er bedre pga. 21.Sd2 Tc2 22.Tac1 (22.Tab1?? Lxd4 23.Lxd4 Txd2) 22...Txb2 23.Tc7 f5!? (nu ikke 23...Lxd4 24.Lxd4 Txd2 25.Tfxf7) 24.e5 b5.

21.Tab1?!

21.Tf2!? Tfc8 22.Taf1 f5 23.e5 er vel lige?! 21...Tfc8 22.e5 Lf5 23.Tfc1 Le4 24.Se1 Txc1 25.Txc1 Txc1 26.Lxc1.

Med et venskabeligt remistilbud! Jeg syntes nu, at jeg har nogle gode bønder at spille på!

26...Kf8?

Meget stærkt er 26...f6! 27.Sf3 Kf7! - bønderne i centrum er svage! - 28.Le3 Lxf3 29.gxf3 fxe5 30.d5 Ke7 og vinder.

27.Sf3 h5 28.Kh2 Ke7 29.Le3 Ld5 30.Sd2 Ke6 31.Kg3 f6 32.Sc4 Lxc4??

En stor fejl, som er lige ved at lukke Jens Peter ind i partiet! Her er trækket 32...g5.

33.bxc4 fxe5 34.d5+ Kf5 35.Lb6 e4 36.c5 Le5+ 37.Kf2 Ld4+ 38.Ke2 Ke5 39.d6 Ke6 40.b3.

40.d7! med ideen 40...Kxd7 41.c6+ Kxc6 42.Lxd4.

40...g5 41.b4 g4 42.Ld8 Kd7 43.Lg5 Lc3 44.Lh4 Lxb4 45.Lf2 a5 46.Kd1 Lc3 47.Kc2 Lf6 48.Kb3 h4!?

2 fjerne fribønder, en i hver side!

49.Ka4 h3 50.Lg3 e3 51.Kxa5 e2 52.Kb6 Ld4. 0-1.

Når man er et andethold og hovedsagelig er oppe mod andre klubbers førstehold kann man selvfølgelig ikke regne med at score mange point i toppen, men det blev klart opvejet af holdets bredde – folkene i midten scorede bunker af point. Kaptajn Elholm gik i spidsen med et godt eksempel, da han efter et skuffende premierenederlag vandt resten – bortset fra en enkelt runde, hvor han var nødt til at melde afbud. Det er som bekendt en travl tilværelse at være restauratør op til jul! Men 5 point i 6 partier gjorde Tommy til holdets topscorer. Her skal vi se ham vinde et giftigt parti.

Flemming Nielsen, Vordingborg – Tommy Elholm, Ringsted II

Hold 99/00 – A-rækken – 4. runde – 5. bræt – Gammelindisk – OI 6 / A 56

1.d4 Sf6 2.c4 c5 3.dxc5 Sa6 4.Sc3 Sxc5 5.f4 d6 6.Sf3 Lg4 7.b4 Scd7 8.e4 g6 9.Le2 Lg7 10.Sg5 Lxe2 11.Sxe2 h6 12.Sxf7 Kxf7 13.0-0 Db6+ 14.Kh1 Sg4 15.c5 Dxb4 16.e5 Dxc5 17.Sd4 h5 18.Tb1 Sb6 19.Tb3 Tac8 20.Lb2 Sd5 21.Df3 Tc7 22.Tb5 Dc4 23.Txd5 Se3 24.Dxe3 Dxf1+ 25.Dg1 Dc4 26.e6+ Ke8 27.Sb5 Lxb2 28.Sxc7+ Dxc7 29.Db1 Dc1+ 30.Dxc1 Lxc1 31.Td4 Le3 32.Tb4 b6 33.a4 a5 34.g3 axb4. 0-1.

Martin Nikolajsen har været topscorer på holdet de to seneste sæsoner og var også tæt på i år – han skulle bare have vundet sin gevinststilling mod Præstø. Martin står for noget herlig skak, som kan få selv Tommy til at vende sig bort og mumle: "Det kan ikke være sundt det dér." Men pointene er gode nok, og Martin stod også for sæsonens i særklasse mest mindeværdige gevinstparti. Diagramstillingen ligner altså ikke noget, man ser hver dag.

Martin Nikolajsen, 1927 Ringsted II – Arne Kemp, Vordingborg

Hold 99/00 – A-rækken – 4. runde – 6. bræt – Siciliansk – SI 46.2.8 / B 22

1.e4 c5 2.c3 d6 3.d4 cxd4 4.cxd4 Sc6 5.d5 Se5 6.f4 Sd7 7.Sf3 g6 8.Dd4 f6 9.Sg5 Db6 10.Dc3 Dc5 11.Se6 Dxc3+ 12.Sxc3 Tb8 13.Sb5 b6 14.Sbc7+ Kf7 15.Sd8+ Kg7 16. Se8+ Kh6 17.Sf7+ Kh5 18.Le2+. 1-0.

Selv om Brian flyttede til Århus i løbet af sæsonen fortsatte han med at støtte sine gamle skakvenner i Ringsted og leverede gerne en god fight. Som her mod Præstø, hvor modstanderen med fire bønder for en løber har en tilsyneladende klar gevinst – men Brian giver ikke op så let …

Morten Olsen kommenterer

Frede Rasmussen, Præstø – Brian Rasmussen, Ringsted II

Hold 99/00 – A-rækken – 2. runde – 7. bræt – Dronningbondespil – QP 9.4 / D 00

1.d4 d5 2.Lf4 Sf6 3.e3 Lf5 4.Ld3 Lxd3 5.Dxd3 c6 6.Sd2 Sbd7 7.Sgf3 Sh5 8.Lg3 Sxg3 9.hxg3 Sf6 10.Sh2 e6 11.f4 Lb4 12.c3 Le7 13.g4 h6 14.g3 Db6 15.0-0-0 c5 16.g5 hxg5 17.fxg5 c4 18.Dc2 Sh5 19.Shf3 0-0-0 20.Se5 Sxg3 21.Txh8 Txh8 22.Sdf3 Sf5 23. Df2 Sd6 24.Dg2 Th5 25.Dg4 g6 26.Sxg6 fxg6 27.Dxe6+ Kd8 28.Dxg6 Th8 29.Se5 Tf8??

29...Th2 30.Db1 (eneste træk) 30...Se4 31. Da1 Sxc3!!

30.De6 Dc7 31.g6 Lf6 32.Dxd5.

Her star Frede bedst.

32...De7? 32...Ke8.

33.Sxc4 Kc7 34.Th1 Sxc4 35.Th7 Lg7 36. Dxc4+ Kb8 37.De2 Tf6 38.Dd3 Te6 39. Kc2 Df6 40.Th2 Dxg6.

40...Dg5 er bedre, da det trykker på e3 og g6. 41.Dxg6 Txg6 42.e4 Kc7 43.Tf2 Tf6 44. Tg2 Lh6 45.Te2 Kb6 46.a4 Ka5 47.b3 Tf1 48.Kd3 b5.

Frisk spillet, løberen har jo også den rigtige farve! Men det er stadig Frede som står bedst!

49.e5 Tf3+ 50.Ke4?

Rigtigt var 50.Kc2. Brians konge er kommet for langt væk fra de 2 fribønder!

50...Txc3 51.axb5 Kxb5 52.e6 Lf8 53.Tf2 Le7 54.Tf7 Tc7 55.d5 Kc5 56.b4+ Kd6 57.Kd4 Tc1 58.Tf5 Te1 59.Kc4 a6 60.b5 Tc1+ 61.Kb4 Tb1+ 62.Kc4 axb5+ 63.Kd4 Kc7 64.Tf7 Kd8 65.Tf4.

65.d6!! remis.

65...b4 66.Kc4 Tc1+ 67.Kb3 Tc3+ 68.Kb2 Td3 69.Tf5 Kc7 70.Kc2 Tg3 71.Tf4 Tc3+ 72.Kb2 Td3 73.Tc4+ Kb6 74.Tc6+ Kb7 75.d6 Txd6 76.Txd6 Lxd6 77.Kb3 Kc6 78.Kc4 Kc7 79.Kb3 Kd8 80.Kc4 Ke7. 0-1.

Arne Skov leverede en noget svingende præstation og burde have haft flere point. Men sæsonen startede fint med denne gevinst.

Arne Skov Jensen, Ringsted II – Per Rasmussen, Næstved II

Hold 99/00 – A-rækken – 1. runde – 7. bræt – Engelsk – EO 64 / A 17

1.c4 Sf6 2.Sc3 e6 3.Sf3 b6 4.g3 Lb7 5.Lg2 d5 6.0-0 d4 7.Sb5 Sc6 8.Sfxd4 Sa5 9.Lxb7 Sxb7 10.d3 a6 11.Sc6 Dd7 12.Sba7 Sc5 13.Se5 Dd8 14.Sac6 Dc8 15.d4 Scd7 16.Da4 Ld6 17.Lg5 0-0 18.Tfd1 Kh8 19.Dc2 Sg8 20.De4 Sdf6 21.Df3 De8 22.b4 h6 23.Lf4 Sh7 24.d5 Le7 25.Sxe7 Sxe7 26.c5 Sc8 27.Sd7 Tg8 28.a3 g5 29.Le5+ f6 30.Sxf6 Sxf6 31.Lxf6+ Kh7 32.Le5 Tg6 33.e4 g4 34.Dd3 Se7 35.Lxc7 b5 36.c6 exd5 37.exd5 Df7 38.Tac1 Tf8 39.Lb6 Kg8 40.d6 Sf5 41.d7 Td6 42.De4 Txd1+ 43.Txd1 Db3 44.Dxg4+ Sg7 45.d8D Txd8 46.Txd8+ Kh7 47.De4+ 1-0

Jimmy vikarierede tre gange på holdet med maksimalt udbytte. Her premieregevinsten.

Gunnar Matthiesen, Næstved II – Jimmy Petersen, Ringsted II

Hold 99/00 – A-rækken – 1. runde – 8. bræt – Siciliansk – SI 1.1 / B 50

1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.Lc4 Sc6 4.c3 Sf6 5.d3 g6 6.0-0 Lg7 7.h3 0-0 8.Le3 Sa5 9.Sbd2 Sxc4 10.Sxc4 b5 11.Scd2 Lb7 12.Dc2 a6 13.a3 Tc8 14.Tfe1 e6 15.e5 Sd5 16.Lg5 Dc7 17. exd6 Dxd6 18.Se4 Dc7 19.Lh4 Dc6 20.Lg3 h6 21.Sd6 Tcd8 22.Sxb7 Dxb7 23.Tad1 Se7 24.Le5 Sf5 25.Lxg7 Kxg7 26.De2 Db8 27.Se5 Dc7 28.Dg4 Td5 29.De4 Se7 30.g4 Sc6 31.Te3 Tfd8 32.Sxc6 Dxc6 33.d4 cxd4 34.Txd4 Db6 35.Ted3 Txd4 36.Txd4 Txd4 37.Dxd4+ Dxd4 38.cxd4 Kf6 39.Kg2 Ke7 40.Kf3 Kd6 41.Ke4 f5+ 42.Kd3 g5 43.f3 Kd5 44.b3 a5 45.Ke3 f4+ 46.Kd3 b4 47.axb4 axb4. 0-1.

 

 

Tredjeholdet på andenpladsen

Af Poul Nielsen

For syvende sæson i træk placerede tredjeholdet sig mellem de tre bedste i C-rækken. Trods en god start på sæsonen, som dog gennemgående gav for små sejre, blev det denne gang kun til en andenplads efter et – i hvert fald i kampen mod os – meget stærkt Haslev-hold og et meget tæt opløb om de næste placeringer, hvor kun ½ point skilte tre hold. Bo Nielsen (th) var tilbage i rollen som topscorer, da han i sin sædvanlige solide stil hjemførte 5½ point i de 7 runder

4. runde i Ringsted mod Skovbo:

Der var afbud fra både Bo og Jimmy. Bo skulle bruges på 2. holdet, der også skulle spille hjemme. Da hold kortet var skrevet og vi var tæt på at skulle i gang, viste det sig at 2. holdets modstander kun kom med 7 mand. Derfor måtte vi i hast lave holdene om, så vi kunne bruge Bo alligevel, ellers var han ikke kommet til at spille. Resultatet blev en sejr på 2½ - 1½. Bo og Lars vandt, Inette spillede remis, medens jeg tabte. Det er svært at koncentrere sig med de besværligheder.

5. runde ude mod Korsør:

Der var igen afbud fra Jimmy, jeg har indtryk af at han ikke er interesseret i at spille på 3. holdet. I stedet havde vi en god reserve i Michael Christensen, som var vendt hjem fra Kosovo. Vi vandt vores femte sejr på stribe, igen blev det kun 2½-1½. Lars og jeg vandt, Michael spillede remis mens Bo for en gangs skyld tabte.

6. runde hjemme mod Haslev:

Denne runde skulle vise sig at blive skæbnesvanger for os. Alle havde en dårlig dag, så vi var heldige med kun at tabe 1-3. Vi spillede med samme hold som i Korsør. Kun Bo vandt, men det var vist heldigt. Der med overtog Haslev førstepladsen.

7. runde, den sidste, alle kampe i Korsør:

Det var så heldigt at de 4 tophold skulle mødes, så der var spænding til det sidste. Haslev med 15½ point mod Dianalund også med 15½ point. Ringsted med 14½ point mod Næstved med 14 point. Vi kunne med en stor sejr stadig vinde rækken, hvis Haslev og Dianalund tog nogle point fra hinanden. Der var afbud fra Lars så Michael Skovgaard var trådt til som reserve. Michael Skovgaard vandt hurtigt, mens Michael Christensen og jeg tabte. Bo kom i et spændende slutspil, som han vandt, og det skulle vise sig at blive afgørende for anden pladsen. På det tidspunkt førte Haslev 2-0 og det lignede 2-2. Det ville betyde at vi kun ville blive nr. 3, men til alt held dummede Dianalund spillerne sig, så begge kampe endte remis. Lige nøjagtigt nok til at vi kunne blive nr. 2. Et resultat som vi trods den gode start på turneringen må være tilfreds med.

 

C-rækken 1999/2000

Plc.

Klub

Ha

Ri3

Di

Sko

Ri4

Sla

Ko

Point

MP

1

Haslev II  

3

3

2

3

18½

13

2

SK 1927 Ringsted III

1

 

2

3

3

16½

11

3

Dianalund IV

1

 

4

2

2

3

3

16½

8

4

Næstved III

2

2

0

 

1

3

4

4

16

8

5

Skovbo III

2

3

 

2

4

15½

6

6

SK 1927 Ringsted IV

1

2

1

2

 

3

12

4

7

Slagelse IV

1

1

1

0

 

4

8

Korsør II

1

0

0

1

 

2

 

Tredjeholdet - Individuelle resultater 1999/2000

Bræt

Navn

Ri4

Sla

Di

Sko

Ko

Ha

Pts

Part

%

1.0

Michael Christensen

-

-

-

-

½

0

0

½

3

17%

1.4

Bo Nielsen

1

1

½

1

0

1

1

7

79%

2.0

Jimmy Petersen

-

1

-

-

-

-

-

1

1

100%

2.5

Lars Vilsgaard

1

1

0

1

1

0

-

4

6

67%

3.4

Poul Nielsen

0

0

1

0

1

0

0

2

7

28%

4.0

Inette Vintersfjord

1

-

-

½

-

-

-

2

75%

4.0

Farhad Abdi

-

-

1

-

-

-

-

1

1

100%

4.0

Mikael Skovgaard

-

-

-

-

-

-

1

1

1

100%

   

3

3

1

2

16½

28

59%

 

Fjerdeholdet - Individuelle resultater 1999/2000

Bræt

Navn

Ri3

Di

Sko

Ko

Ha

Sla

Pts

Part

%

1.0

Farhad Abdi

0

1

1

1

0

½

0

7

50%

2.0

Farzad Janbazi

0

0

0

0

0

0

0

0

7

0%

3.0

Inette Vintersfjord

-

-

0

-

-

0

1

1

3

33%

3.4

Søren Mogensen

1

1

1

1

½

½

½

7

79%

4.0

Jon Pedersen

0

0

-

1*

1

-

-

2

4

50%

   

1

2

2

3

1

12

28

43%

 

 

 

Partier fra tredjeholdet

Udvalgt af Poul Buhl

Bo har i efterhånden nogle år været fast fløjmand på tredjeholdet, og selv om han efter fjerde runde overlod førstebrættet til hjemvendte Michael Christensen og løb ind i et uventet nederlag på andetbrættet, var han tilbage i rollen som topscorer. Her skal vi se et flot parti fra anden runde, hvor han ved hjælp af et par lede bindinger straffer modstanderen for at have påtaget sig alt for mange positionelle svagheder.

Bo Nielsen, Ringsted III – Knud Christensen, Slagelse IV

Hold 99/00 – C-rækken – 2. runde – 1. bræt – Dronningbondespil – QP 6.3.1

1.d4 d5 2.Sf3 Sf6 3.Lf4 Sc6 4.Sbd2 e6 5.e3 Le7 6.Le2 O-O 7.c4 Lb4 8.O-O Lxd2 9.Sxd2 b6 10.a3 Se7 11.Ld3 dxc4 12.Sxc4 Lb7 13.Sd2 Sed5 14.Le5 Sd7 15.Dc2 g6 16.Lg3 Tc8 17.e4 S5f6 18.Lh4 De8 19.Lg5 Kh8 20.Da4 a5 21.Tac1 c5 22.Lb5 De7 23.e5 cxd4 24.Lxd7 Kg8 25. Lxf6 Txc1 26.Lxe7 Txf1+ 27.Kxf1 La6+ 28. Ke1. 1-0.

Lars Vilsgaard var også en af holdets store pointleverandører. Han vandt fire partier undervejs i bedste Vilsgaard-stil, hvor han slider modstanderen op i lange slutspil, og så kommer den afgørende fejl nok på et eller andet tidspunkt. Her hans gevinst der sikrede holdets fjerde matchsejr mod Skovbo III.

Lars Vilsgaard, Ringsted III – Jens Hansen, Skovbo III

Hold 99/00 – C-rækken – 4. runde – 2. bræt – Kongebondespil – KP 3.7

1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Sc3 Sf6 4.Lb5 d6 5. Lxc6+ bxc6 6.O-O Le7 7.d3 O-O 8.h3 Lb7 9.Te1 c5 10.Lg5 Sd7 11.Lxe7 Dxe7 12.Sb5 Dd8 13.Dd2 a6 14.Sc3 f5 15.Dg5 f4 16. Dxd8 Taxd8 17.b3 c6 18.Sd2 d5 19.f3 d4 20.Sa4 Tf6 21.Sc4 Tdf8 22.Te2 Tg6 23.Sab6 Sxb6 24.Sxb6 Lc8 25.Kf2 Tg5 26.Sa4 Tf6 27.Tg1 Tfg6 28.h4 Tg3 29.Kf1 Lh3 30.Tf2 Le6 31.Sxc5 a5 32.a4 Lc8 33.Th1 h5 34.Th2 Kh7 35.Te2 Tf6 36.Kf2 Tf8 37.Te1 Te8 38.Tb1 Le6 39.Sb7 Ta8 40.Sc5 Lc8 41.Thh1 Ta7 42.b4 axb4 43.Txb4 Tg6 44.Thb1 Tf6 45.Tb6 Ta5 46.Sb3 Txa4 47.Ta1 Txa1 48.Sxa1 Ld7 49.Sb3 Le8 50.Sd2 Ld7 51.Sc4 Te6 52.g3 fxg3+ 53.Kxg3 Tf6 54.Sxe5 Le8 55.f4 Te6 56.Sf3 Ld7 57.Sg5+. 1-0.

Holdkaptajn Poul Nielsen vil ikke huske sæsonen 1999/2000 som en af hans bedste i holdturneringen. Faktisk kneb det i den grad med scoringen, at han truede med at sætte sig selv af holdet. Så galt gik det dog ikke, og her skal vi se halvdelen af hans gevinster.

Poul Nielsen, Ringsted III – Hans Chr. Schmidt, Dianalund IV

Hold 99/00 – C-rækken – 3. runde – 3. bræt – Tarrasch-forsvar – TD 11.5

1.d4 Sf6 2.Sf3 e6 3.c4 d5 4.e3 c5 5.Le2 cxd4 6.Sxd4 dxc4 7.Lxc4 Lb4+ 8.Ld2 Lxd2+ 9.Sxd2 Da5 10.Dc2 Ld7 11.b3 O-O 12.O-O Tc8 13.Db2 Sc6 14.S2f3 Tab8 15.De2 a6 16.Sxc6 Lxc6 17.Sd4 Ld5 18.Tfc1 b5 19.Lxd5 Txc1+ 20.Txc1 Sxd5 21.Sc6 Sc3 22.Dc2 Dxa2 23.Dxc3 Te8 24.h3 g6 25.Td1 h5 26.Td8 Txd8 27.Sxd8 Db1+ 28.Kh2 De4 29.Dc7 Df5 30.f3 Df6 31.Db8 Kg7 32.Sc6 Kh7 33.Db6 Dc3 34.Db7 Kg7 35.Dxa6 Dxb3 36.Da1+ Kg8 37.De5 Dc4 38.Sd4 b4 39.Db8+ Kg7 40.Db7 Dc5 41.Sxe6+. 1-0.

Haslev vandt rækken med et hold, der mod os havde et sted omkring 1400 i snit, og det er i hvert fald rigeligt i C-rækken. I den indbyrdes kamp i 6. runde var vi chanceløse, men Bo reddede os fra den totale ydmygelse - balancerende på kanten af afgrunden …

Bo Nielsen, Ringsted III – Ib Christoffersen, Haslev II

Hold 99/00 – C-rækken – 6. runde – 2. bræt – Dronningbondespil – QP 6.3.1 / D 02

1.d4 d5 2.Sf3 Sf6 3.Lf4 Sc6 4.Sbd2 e6 5.e3 Lb4 6.c3 Ld6 7.Se5 O-O 8.Sxc6 bxc6 9.Ld3 Lxf4 10.exf4 Dd6 11.Df3 a5 12.O-O Tb8 13.Tab1 g6 14.Sb3 Sh5 15.g3 Lb7 16.Sxa5 La8 17.Sb3 Sf6 18.Sc5 Sd7 19.Sxd7 Dxd7 20.b4 f5 21.Tfe1 Tbe8 22.Te5 Te7 23.a4 Tb8 24.Tbe1 Tbe8 25.b5 Dd6 26.Ta1 c5 27.dxc5 Dxc5 28.Lc2 Dd6 29.Dd3 c5 30.c4 d4 31.Da3 Tc8 32.a5 g5 33.a6 gxf4 34.gxf4 Tcc7 35.f3 Tg7+ 36.Kf2 De7 37.Dc1 Dh4+ 38.Ke2 Tg2+ 39.Kd3 Lxf3 40.Ld1 Le4+ 41.Txe4 fxe4+ 42.Kxe4 De1+ 43.Kf3 Df2+ 44.Ke4 De1+ 45. Kd3 Txh2 46.Lf3 Df2 47.Dg1+ Tg7 48. Dxf2 Txf2 49.Ke4 d3 50.a7 Txa7 51.Txa7 Tf1 52.Td7 Te1+ 53.Kxd3 Tb1 54.Lg4 Txb5 55.cxb5. 1-0.

Du kan jo træne lidt med at sætte Bo mat fra diagramstillingen. De1+ er godt nok, og efter 43.Kf3 er det vist nemt nok at finde en mat i tre træk. Efter Kd3 er der også mat i ganske få træk – kan du også finde den? Bo´s modstander fandt hverken den ene eller den anden mat, og det kan vi jo kun være glade for. Lidt held skal der også til …

 

 

4. holdet i holdturneringen 1999/2000

Af Farzad Janbazi

Efter fire sæsoners pause havde klubben igen et fjerdehold, der ligesom tredjeholdet stillede op i C-rækken. Farzad fik sin ilddåb som holdleder i spidsen for et urutineret, men meget talentfuldt hold, hvor Farhad var det solide førstebræt og tre af vores talentfulde juniorer gjorde det over al forventning – ikke mindst 12-årige Søren Mogensen, der i høj grad stjal billedet og med 5½ point i de 7 runder uden nederlag leverede næsten halvdelen af holdets point og blev en meget suveræn topscorer i sin allerførste holdskaksæson. Samlet sluttede holdet på en absolut hæderlig sjetteplads ud af 8 deltagende hold

 

Da jeg i maj måned sidste år blev spurgt om at være holdkaptajn for 4. holdet, efter at jeg først begyndte at spille skak i klubben i februar 99, synes jeg var lidt af en udfordring. Trods alt har andre i klubben langt større erfaring med turneringer i det hele taget end jeg havde. Men jeg sagde ja og vi startede på holdturneringen med et hold bestående af Mikael Skovgaard, Farhad Abdi, mig selv og Inette Vintersfjord.

Efter lidt frem og tilbage og afbud fra Skovgaard blev holdet sammensat, hvor Søren Mogensen blev hentet fra reservelisten. Turneringen startede og vores første kamp var imod vores eget 3. hold. Der er altid noget specielt ved den slags lokal kampe. Farhad på 1. bræt, mig selv på andet bræt, Søren på 3. bræt og Jon på 4. bræt. Vi tabte 3-1 til 3. holdet, men vi kunne med stolthed konstatere at vi havde givet dem kamp til stregen og endda i mit tilfælde havde modstanderen under hårdt pres.

Et af partierne sluttede på en lidt kedelig måde, hvor tiden på uret gik for vores spiller uanset om det var ham der var i trækket eller ej. Desværre blev dette konstateret alt for sent, og en holdleder med mere rutine havde ikke accepteret resultatet.

Næste kamp var mod Dianalund som stillede op med en flok rutinerede spillere og en enkelt ung spiller. Efter hård kamp blev det til 2-2. Farhad og Søren stod for vores scoringer. Og sådan blev det kamp efter kamp i resten af turneringen, hård fight, uheld, uafgjort, Farhad og Søren der tog point og jeg der satte til, Inette der næsten tog livet af modstanderen inden hun gav sig. Alt i alt blev det til 12 point i denne turnering og en sjette plads.

Jeg, som holdkaptajn er ganske tilfreds med vores indsats, især i betragtning af 2 unge mennesker en urutineret spiller, og en solid spiller. Men hvad er det der gør at jeg er tilfreds? Det er hverken point eller køreture, Farhad’s ankomst i sidste øjeblik eller at han måtte spise aftensmad i bilen mens vi kørte, eller ….

Det er til gengæld selve holdet og den måde de har tacklet denne turnering på. Som nybegynder lagde jeg mærke til at de fleste hold spiller med et fast repertoire, en fast åbning, obstruktion kombineret med konservative træk plus en stor del tålmodighed. Men de kom til at opleve Farhad’s kinesiske mur uigennembrydelig (især med sort), og hans snigende bonde som en overraskende susende pil. Kombineret med Farhads store tålmodighed blev det hele for stærk en kombination for nogle af modstanderne.

Jeg er meget fodboldinteresseret, både teoretisk og praktisk, og jeg så et af fodboldtaktikkens principper praktiseret af Søren Mogensen på et skakbræt på smukkeste vis mod en rutineret spiller, nemlig det at hvis man ikke kan komme igennem forsvarslinierne med direkte spil, så kan man lægge bolden bagom forsvaret. I en meget lukket og presset stilling manøvrerede han sit tårn bag om modstanderens linier og vendte det hele på hovedet. Den skrækslagne modstander skyndte sig at tilbyde remis som Søren barmhjertigt gik med til. Efter kampen fortalte Sørens modstander mig at han vil nødig spille mod vores unge spillere om fem år.

En af de bedste oplevelser havde vi i en udekamp, hvor Søren i et meget lige slutspil tog modstanderens tårn ved at køre sin konge frem og tilbage, samtidig med at Farhad på første bræt satte modstanderen i en gaffel og tog hans dronning. En af hjemmeholdets øvrige spiller udbrød i frustration: "Jeg spiller ikke for det her hold mere!" Det var mere end han kunne klare.

Det er ovenstående der gør at jeg er tilfreds med forløbet og glæder mig til at prøve igen med holdet næste sæson.

Det har været op og ned med vores resultater, for mit vedkommende var det ned i alle kampe. Det startede med pointhøst til Søren og Farhad og her til sidst kom Inette stærkt med og gjorde livet surt (i bogstaveligste forstand) for modstanderne.

Det var mit indtryk at da 4. holdet trådte ind i lokalet til kampen, øjnede modstanderne nemme point, men de kom til at ændre opfattelse, for de måtte i alle kampe gå tiden ud og nogle af dem måtte gå ned.

Til sidst en ros og en kommentar:

Ros til skakklubben fra vores modstandere i den netop afsluttede holdturnering. De var imponeret over det ungdom som vi havde at byde på.

4. holdet har gjort det godt og jeg er sikker på at det vil blive bedre næste sæson. Jeg glæder mig til det.

Og til allersidst lidt internt: Vi skabte lidt tvivl i klubben, om tredjeholdet egentlig var berettiget til at være tredjeholdet. Ved flere lejligheder ville de MEGET gerne låne en spiller fra vores hold, meeeen….

 

Kampreferater

…fra hjemmesiden

 

4. runde

Ringsted IV 3 - Korsør II 1

I fjerde forsøg lykkedes det fjerdeholdet at få sæsonens første sejr. Inette var rykket op på
tredjeholdet, hvilket betød at Jon igen var med på fjerdebrættet, og det blev kampen hvor han fik sit første holdturneringspoint - men unægtelig på en billig baggrund, for Korsør stillede kun med tre mand. Og der var ikke engang gået halvanden time, før Søren som den naturligste sag af verden havde gjort arbejdet færdigt med sin fjerde sejr i træk. Dermed havde de unge gjort deres pligt, og det var op til Farhad og Farzad at trække sejren hjem. Det kiksede for Farzad, men da alle de andre var færdige og Farhad førte med en masse bønder, kastede hans modstander håndklædet, så de kunne tage hjem. 3-1 og sæsonens første sejr var i hus. En flot præstation af holdet, der nu ligger på en overraskende flot fjerdeplads.

5. runde

Haslev II 2½ - Ringsted IV 1½

Så skete det. Vores første nederlag til en anden klub i denne holdturnering indtraf i femte og tredjesidste runde. Men vores undertippede fjerdehold gav sig ikke uden fight og var faktisk ret tæt på at få matchpoint med hjem fra Haslev. Straks fra starten følte de sig sat voldsomt under pres, og Farhad måtte efter tre sejre i rad denne gang strække våben på førstebrættet. Igen var det de unge, der viste vejen. Jon vandt holdets sejr mod Haslevs blinde spiller Arne M. Hansen, og Søren fik remis efter at have slidt i et langt slutspil. Det var godt nok første gang i sæsonen at Søren ikke vandt, men træerne vokser alligevel ikke helt ind i himlen! Med resultatet sivede holdet ned på sjettepladsen i tabellen, men med Næstved III og bundholdet Slagelse IV i de sidste to kampe skulle der være gode chancer for igen at avancere et par pladser.

6. runde

Ringsted IV 1 - Næstved III 3

Sjette runde indbragte en ny skuffelse for fjerdeholdet med endnu et nederlag, denne gang til Næstved III, en af konkurrenterne i midten af rækken, der havde fået gang i scoringen efter en svag start. Denne gang blev kun til to remiser og dermed et 1-3 nederlag. Søren sørgede for den ene, mens Farhad på førstebrættet leverede den anden mod Mogens Svava, en gammel 1600-mand som Næstved-holdet havde fundet frem blandt de skjulte reserver. Status er dermed fortsat rækkens sjetteplads.

7. runde

Slagelse IV 3 - Ringsted IV 1

Vores fjerdehold havde ikke meget andet end æren at spille for i sidste runde, der foregik i Korsør. Der var mulighed for at avancere til femtepladsen, men den forsvandt, da Skovbo udraderede Korsør med 4-0. Derefter ville sjettepladsen være sikker blot vi ikke tabte med 0-4 til Slagelses fjerdehold, der havde ligget på sidstepladsen hele sæsonen. Det blev desværre ikke til sæsonens anden sejr, men i stedet det tredje nederlag i træk, da Slagelse vandt knebent 2½-1½. Inette leverede dagens mandfolkepræstation og fik omsider sin første sejr på fjerdeholdet, mens Søren klarede den tredje remis i træk og gik igennem sæsonen som topscorer med 5½ point uden nederlag – 46% af holdets point.

 

 

Partier fra fjerdeholdet

Udvalgt af Poul Buhl

Farhad havde stor succes med sine solide opstillinger – hans "kinesiske mur" gav 50% på førstebrættet. Her skal vi se hans tredje gevinst i træk, der samtidig gjorde ham til matchvinder, da holdet vandt sæsonens første og eneste sejr over Korsør II.

Hugo Lynge, Korsør II – Farhad Abdi, Ringsted IV

Hold 99/00 – C-rækken – 4. runde – 1. bræt – Italiensk – IG 2.17 / C 50

1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lc4 Lc5 4.O-O Sf6 5.d3 O-O 6.Lb5 Te8 7.Lg5 a6 8.Lc4 Le7 9.h3 d5 10.exd5 Sxd5 11.Dd2 Lf6 12.Lxd5 Dxd5 13. Lxf6 gxf6 14.Sc3 Da5 15.De3 Sb4 16.Dd2 Le6 17.Se4 Kg7 18.a3 Sc6 19.Dxa5 Sxa5 20. Tad1 Tad8 21.Sh2 Ld5 22.Tde1 b6 23.Te3 Lxe4 24.Txe4 f5 25.Te3 Sc6 26.Sf3 Kf6 27.Sh4 Sd4 28.c3 f4 29.Te4 Sb3 30.Td1 Sc5 31.Te2 Txd3 32.Tf1 Ted8 33.g4 Txh3 34.g5+ Ke6 35.Sg2 Kf5 36.f3 Tg8 37.Tfe1 Te8 38.Td1 Th5 39.g6 hxg6 40.b4 Se6 41.Td5 f6 42.Se1 Td8 43.Txd8 Sxd8 44.Te4 Th7 45.Sd3 Td7 46.Sf2 Sf7 47.Kf1 Sd6 48.Te1 Sc4. 0-1.

Søren Mogensen var egentlig kun tiltænkt en reservetjans på holdet, og så er det jo ganske flot at ende som topscorer – men man sætter jo ikke folk af, når de leverer point hver gang! Det hører med til historien, at Sørens 5½ point er den højeste score nogensinde på vores fjerdehold. Her skal vi fra kampen mod Dianalund IV se hans anden gevinst, og man kan ikke umiddelbart se på spillet, at Søren er oppe mod en 40 år ældre og tilsvarende mere rutineret modstander …

Poul Erik Andersen, Dianalund IV – Søren Mogensen, Ringsted IV

Hold 99/00 – C-rækken – 2. runde – 3. bræt – Siciliansk – SI 48.1.11 / B 20

1.e4 c5 2.Lc4 e6 3.Sf3 Sf6 4.d4 Sxe4 5.Ld3 Sf6 6.dxc5 Lxc5 7.O-O O-O 8.Lg5 Le7 9. Sc3 Sg4 10.Lxe7 Dxe7 11.h3 Sf6 12.De2 d5 13.Tae1 Sc6 14.Se5 Sxe5 15.Dxe5 a6 16.Dg5 Db4 17.Te3 h6 18.De5 Dxb2 19.Tg3 Se8 20.Df4 Kh8 21.Lg6 Sf6 22.Dd6 Kg8 23.Ld3 Se8 24.Df4 Kh8 25.Lg6 f6 26.Dg4 f5 27.Dh5 Sf6 28.Dh4 a5 29.Df4 Db4 30.Df3 b6 31.De3 Se4 32.Sxe4 Dxe4 33.Dxb6 Dxc2 34.Dd6 Lb7 35.De7 Tab8 36.Lxf5 Db2 37.Dxe6 Df6 38.Dxf6 Txf6 39.Ld3 Td8 40.Te1 Tf4 41.Txg7 Kxg7 42.Te7+ Tf7 43. Te3 Kf8 44.g4 Te8 45.Tg3 Te1+ 46.Kg2 d4+. 0-1.

Inette har leveret point, hver gang hun har været med på tredjeholdet, men det gik sjovt nok ikke helt så problemfrit, når hun i denne sæson stillede op for fjerdeholdet – som jo spillede i den samme række. Men i tredje forsøg var der omsider fuldt udbytte. Vi skal se hendes gevinst fra sidste runde mod Slagelse, hvor hun bliver belønnet for sin store tålmodighed – og for at se lidt længere end modstanderen …

Inette Vintersfjord, Ringsted IV – Christian Madsen, Slagelse IV

Hold 99/00 – C-rækken – 7. runde – 3. bræt – Italiensk – IG 4.3 / C 24

1.e4 e5 2.Lc4 Sf6 3.d3 h6 4.Sf3 d6 5.h3 c6 6.a3 b5 7.La2 Da5+ 8.Ld2 Db6 9.O-O Sbd7 10.Le3 c5 11.b4 Lb7 12.Sc3 a5 13.bxa5 Dxa5 14.Ld2 Db6 15.Le3 Txa3 16.Lxf7+ Kxf7 17.Txa3 b4 18.Tb3 d5 19. exd5 Sxd5 20.Sxd5 Lxd5 21.Tb1 Db5 22. Ta1 Db7 23.Te1 g6 24.Ld2 Lg7 25.Tb1 Tf8 26.Te3 e4 27.dxe4 Lxe4 28.Tc1 Kg8 29.De2 Sf6 30.Dc4+ Kh7 31.Se1 Td8 32.Td1 Lf8 33.f3 Ld5 34.Df4 Sh5 35.Dh4 Td7 36.Sd3 Le7 37.Dg4 Sf6 38.Dg3 Da7 39.Se5 g5 40.Sxd7 Dxd7 41.De5 c4 42.Dxe7+ Dxe7 43.Txe7+ Kg6 44.Lxb4 Lc6 45.Td6 Ld5 46.Lc3. 1-0.

Det er ikke hvert år, to Ringsted-hold mødes i holdturneringen. Det er sket et par gange før, og der er selvfølgelig en vis prestige ved at tage point fra et andet af klubbens hold, der på papiret skulle være bedre! Fjerdeholdet viste rigtig god moral i sin debutkamp og havde egentlig fortjent uafgjort. Men vi skal se den enlige gevinst, det blev til.

Søren Mogensen, Ringsted IV – Poul Nielsen, Ringsted III

Hold 99/00 – C-rækken – 1. runde – 3. bræt – Fransk – FR 1.3 / C 00

1.e4 e6 2.d4 c6 3.Sc3 Lb4 4.Ld2 Db6 5.Sf3 d5 6.exd5 cxd5 7.a3 Le7 8.Ld3 Lf6 9.Le3 Sc6 10.O-O Ld7 11.Le2 Sge7 12.b4 Sf5 13.Sa4 Sxe3 14.Sxb6 Sxd1 15.Sxd7 Kxd7 16.Taxd1 Kc7 17.c4 b6 18.cxd5 exd5 19.Tc1 Kd6 20.Tfd1 Se7 21.Lb5 a6 22.Le2 b5 23.Ta1 Thc8 24.a4 Tc2 25.Lf1 bxa4 26.Txa4 a5 27.bxa5 Sc6 28.a6 Tb2 29.Tda1 Ld8 30.Se1 Lb6 31.Sf3 f6 32.h3 g5 33.Ld3 h5 34.Lf5 Ta7 35.Te1 Te7 36.Txe7 Kxe7 37. Lc8 Tb1+ 38.Kh2 Lc7+ 39.g3 Tb2 40.Kg2 Sa7 41.Lb7 g4 42.hxg4 hxg4 43.Sh2 Kd6 44.Sxg4 Lb6 45.Sxf6 Ke7 46.Sxd5+ Kd6 47.Sxb6 Txb6 48.Tc4 Sb5 49.d5 Kd7 50.Tc6 Txc6 51.dxc6+. 1-0.


Michael Jørgensen blev løvspringsmester 2000

Af Poul Buhl

Efter et års velfortjent pause i 1999 var der igen løvspringsturnering i Ringsted i foråret 2000. Der havde meldt sig 68 deltagere, og traditionen tro havde Mesterklassen samlet et stærkt felt. Der var spænding om udfaldet lige til det sidste i alle fire klasser, og der blev spillet mange gode og spændende skakpartier, men efter en stabil indsats uden nederlag var det Michael Jørgensen, der blev turneringsvinder uden nederlag og kunne stikke 2000 kr. i lommen som turneringens eneste udelte førstepræmievinder. Derudover kunne vi som arrangerende klub glæde os over en generelt god indsats af de lokale spillere med delte førstepladser til Morten Madsen i Basis 1 og Jon Pedersen i Basis 3.

Det kunne se ud til, at genoptagelsen af løvspringsturneringen ville blive en deltagermæssig fiasko, da tilmeldingsfristen udløb. Skuffende 58 deltagere var tilmeldt, men med et par velrettede forespørgsler de følgende dage til folk, der egentlig gerne ville være med, men af en eller anden grund aldrig havde fået tilmeldt sig, nåede vi op på 66. Og netop som jeg havde fået lige deltagerantal ved at overtale Anders Arnkilde, ringede Michael Jørgensen og ville også gerne være med … Efter lidt mere fodarbejde lykkedes det også at finde deltager nummer 68, så vi igen var lige. Et arbejde jeg kunne have sparet mig, hvis jeg havde vidst at Daniel Jakobssons tilmelding var en fejl ...

Men på mange måder var det rart at komme i gang med en løvspringsturnering igen. Og denne gang på en mere afslappet måde, fordi jeg havde droppet det lidt stressende arbejde at lave buhlletin til hver runde. Det var til gengæld lidt skuffende, at der ikke var den helt store interesse for en samlet buhlletin efter turneringen, så dette projekt blev fuldstændig droppet. I stedet er alle partierne frit tilgængelige på hjemmesiden, som blev udsat for en storm af "hits" under turneringen – og på den måde var med til at aflaste turneringslederen for de sædvanligvis mange "nysgerrige" forespørgsler. På de følgende sider finder du et udvalg af turneringens partier, med fokus på de lokale deltagere.

VARIANTEN

 

Ringsted Løvsprings EMT 2000

 

Mesterklassen

1.

Michael Jørgensen, AS 04

+17

2.

Hans Dahl Pedersen, Sydkysten 5

+25

  Henrik Dahl Pedersen, Sydkysten 5

+29

4.

Max Nielsen, Enkeltmedlem

+2

  Kristian Hovmøller, Dianalund

+28

  Bo Rasmussen, Nordfalster

+7

7.

Hans-H. Madsen, 1927 Ringsted 4

0

8.

Jacob Kronow, Slagelse

+15

  Jens Askgaard, Faxe

- 20

  Flemming Preuss, Næstved

+27

  Obert Frederiksen, 1927 Ringsted

+26

  Thorbjørn Bromann, Nykøbing S

- 32

  Thomas Flindt, Haslev

+20

14.

Martin Lind Mortensen, Slagelse 3

- 29

15.

Leif Jensen, Nykøbing S

- 41

  Anders Arnkilde, Næstved

- 9

  Henrik Christensen, Haslev

+23

18.

Bjarne Haar, Næstved 2

- 28

  Torben Nielsen, Nordfalster 2

- 18

20.

P.O.Krogh, Sydkysten

- 49

 

Basisklasse 1

1.

Morten F. Jensen, Præstø 5

+30

  Kasper Henriksen, Haslev 5

+51

  Morten Madsen, 1927 Ringsted 5

+20

4.

Flemming Dickow, Dianalund

+39

  Henning Rasmussen, Nykøbing S

+5

  Jan Morville Schrøder, Valby

+17

7.

Carl Otto Nielsen, Dianalund

+8

  Søren M. Larsen, 1927 Ringsted

- 19

  Vagn Larsen, 1927 Ringsted

+18

  Svend Eckert, Skælskør

+9

  Thomas Alstrup, Nykøbing S

- 1

  Morten Olsen, 1927 Ringsted

+11

13.

Erik O. Hansen, Præstø 3

+8

  Karsten Jensen, 1927 Ringsted 3

- 3

15.

Lars Hove, Nykøbing S

- 6

  Lars Jørgensen, Slagelse

- 52

17.

Lars Vandrup, Dianalund

- 54

18.

Allan Pedersen, Nykøbing S 1

- 76

 

Basisklasse 2

1.

Søren Jensen, Forlev 5

+11

  Kaj V. Pedersen, Nykøbing S 5

+29

3.

Jesper Dyberg Larsen, Slagelse

+7

  Morten Jørgensen, Slagelse

- 43

5.

Torben W. Petersen, Farum 4

+43

  Orla Lind Mortensen, Forlev 4

+7

  Tim Wagner, Faxe 4

+83

  Dan Brønnum Jensen, Taastrup 4

- 25

9.

Arne Skov Jensen, 1927 Ringsted

+18

10.

Kim Orup, Sydkysten 3

+7

  Michael Christensen,1927 Ringsted 3

+29

12.

Jim Carracher, Valby

- 27

13.

Alan Krag-Jacobsen, Køge 2

- 25

udg

Mikael Skovgaard, 1927 Ringsted 0*

- 117

 

Basisklasse 3

1.

Jon Pedersen, 1927 Ringsted 6

+140

  Henrik Dinesen, Næstved 6

+140

3.

Farhad Abdi, 1927 Ringsted 5

+95

4.

Knud Astrup, Nykøbing S

- 16

  Søren Mogensen, 1927 Ringsted

+99

6.

Poul Nielsen, 1927 Ringsted 4

+29

7.

Farzad Janbazi, 1927 Ringsted

+36

  Bo Nielsen, 1927 Ringsted

- 89

9.

Inette Vintersfjord, 1927 Ringsted 3

+16

  Andreas Simonsen, 1927 Ringsted 3

0

  Lars Vilsgaard, 1927 Ringsted 3

- 63

12.

Henning Jakobsen, Nordfalster

-103

13.

Arnhold Simonsen, 1927 Ringsted

0

14.

Vagn Bigum, Enkeltmedlem 1

- 101

udg

Jørgen Andersen, Skælskør 2*

+14

udg

Daniel Jakobsson, 1927 Ringsted 0*

0

 

 

 

Ringsted Løvsprings EMT 2000

Mester

Mesterklassen havde tre 2200-folk som ret klare forhåndsfavoritter. Nu er der ganske vist nærmest tradition for overraskelser, men topfavorit var med 2279 Thorbjørn Bromann, tidligere vinder af turneringen to gange, foran med 2257 Michael Jørgensen, der vandt Mesterklassen i 1998, og med 2208 som outsider Max Nielsen, der har vundet tre gange, men senest helt tilbage i 1994.

Allerede i første runde satte Max en remis til mod upåagtede Jacob Kronow, og i anden runde var det Michael, der måtte af med en halv mod Henrik Dahl. Thorbjørn byggede planmæssigt på sit stakit og delte førstepladsen med Kristian Hovmøller og Hans Dahl, der også begge havde 2. I tredje runde skulle Hans Dahl op mod sin søn, Henrik Dahl, og det blev hurtigt remis. Thorbjørn vandt over Kristian og var dermed alene i spidsen med 3 point efter 3 runder.

Tilsyneladende var Thorbjørn på vej mod en favoritsejr – men faktisk havde han vundet sit sidste parti i turneringen. Fjerde runde indeholdt masser af dramatik og førte til en afgørende vending i turneringen. Hans Dahl snørede effektivt Thorbjørn, der i åbningen ubekymret åd et tårn, der imidlertid hurtigt viste sig at give fatale mavesmerter. Og i det helt store drama ved siden af lykkedes det Michael Jørgensen i et veritabelt opslidningsslag at få hele pointet mod Kristian Hovmøller, som pressede ham ud i turneringens længste parti, hvor der virkelig blev regnet langt. Michael og Hans havde dermed overtaget førstepladsen med 3½ point, mens Thorbjørn måtte dele tredjepladsen med Max og hjemmefavoritten Obert Frederiksen, som han slog i første runde.

 

Femte runde gav ikke nogen ændringer i topstillingen, for det absolutte topopgør mellem Michael og Hans sluttede remis, og det samme blev resultatet mellem Thorbjørn og Max. Obert måtte dog vinke farvel til førerfeltet efter et nederlag til Jacob Kronow.

Men i næstsidste runde kunne det se ud til, at tingene så småt blev sat på plads. Michael vandt forholdsvis ubesværet over en mere og mere modløs Thorbjørn, mens Hans Dahl måtte slippe taget i førstepladsen med en remis mod huggeblokken Max.

Stillingen inden sidste runde var nu den, at Michael førte med 5 point, Hans fulgte efter med 4½, og på en delt tredjeplads fulgte Max, Henrik Dahl og Kristian Hovmøller med 4. I sidste runde skulle Michael have sort mod Max, og selv om han havde et kandidatresultat at spille for, valgte han forholdsvis hurtigt at tage remis. Max kunne have spillet på gevinst for en delt turneringssejr, men var åbenbart tilfreds med at gå ubesejret igennem turneringen med fem remiser.

Michael fik lov til at have førstepræmien for sig selv, da Hans og Kristian også spillede remis. Og da Henrik Dahl noget overraskende besejrede Thorbjørn, sluttede turneringen med et historisk resultat: Far og søn, Hans og Henrik Dahl, delte andenpræmien imellem sig. Tre spillere delte fjerdepræmien – Max, Kristian og Bo Rasmussen, der spillede sig helt frem i feltet med en stærk slutspurt, der gav 3½ point i de sidste fire runder.

Vores egne folk sluttede midt i feltet. Obert mistede pusten efter at have været med helt fremme med 3 af 4 og sluttede med 3½. Han havde Henrik Dahl alvorligt på krogen i næstsidste runde, men mistede grebet. Det gav dog 26 ratingpoint. Hans-Henrik nåede først til sidst over midten og sluttede på en delt syvendeplads med 4 point, hvilket nøjagtig var hans forventede score.

 

 

Partier fra Mesterklassen

Udvalgt af Poul Buhl

 

Et af turneringens dramatiske højdepunkter var Michael Jørgensens sejr i fjerde rundes store opslidningsslag mod den uomtvisteligt talentfulde 15-årige Kristian Hovmøller.

Michael Jørgensen, AS04, 2257 – Kristian Hovmøller, Dianalund, 2052

Ringsted Løvspring 2000 – Mesterkl. – 4. runde – Dronningindisk – QI 4.2 / E 12

1.d4 Sf6 2.c4 e6 3.Sf3 b6 4.a3 c5 5.d5 La6 6.Dc2 exd5 7.cxd5 g6 8.Sc3 Lg7 9.g3 O-O 10.Lg2 d6 11.O-O Te8 12.Te1 Sbd7 13.h3 b5 14.Lf4 Db6 15.e4 Tac8 16.Lf1 Sh5 17.Le3 Ld4 18.Sd1 Lxe3 19.Sxe3 c4 20.Sd2 Shf6 21.a4 Se5 22.axb5 Lxb5 23.Dc3 Sxe4 24.Sxe4 Sf3+ 25.Kh1 Txe4 26.Lg2 Sxe1 27.Lxe4 Te8 28.Sg4 Sd3 29.Lxd3 cxd3 30.Sh6+ Kf8 31.Dh8+ Ke7 32.Te1+ Kd8 33.Sxf7+ Kc7 34.Txe8 Lxe8 35.Dxe8 Dxf2 36.Dc6+ Kb8 37.De8+ Kc7 38.Dc6+ Kb8 39.Dxd6+ Kb7 40.Dc6+ Kb8 41.Db5+ Kc8 42.Sd6+ Kc7 43.Dc6+ Kd8 44.Dc8+ Ke7 45.Dc7+ Kf8 46.Dd8+ Kg7 47.De7+ Kg8 48.De6+ Kg7 49.Se4 Df1+ 50.Kh2 d2 51.De5+ Kg8 52. Db8+ Kg7 53.Dxa7+ Kg8 54.Db8+ Kg7 55.Dc7+ Kh6 56.Sxd2 Df2+ 57.Kh1 De1+ 58.Kg2 Dxd2+ 59.Kf3 Dxd5+ 60.Ke3 De6+ 61.Kd3 Dxh3 62.De5 Df1+ 63.Kc3 Df3+ 64.Kc4 Dd1 65.b4 Dc2+ 66.Kd5 Db3+ 67.Kc5 Dc2+ 68.Kb6 Df2+ 69.Ka6 Da2+ 70.Kb7 Df7+ 71.Kb6 Df2+ 72.Kb5 Dc2 73.De3+ Kg7 74.Kb6 Kf7 75.b5 h5 76.Df3+ Ke7 77.Kb7 Df5 78.De3+ Kd7 79.Dd4+ Ke6 80.b6 Df7+ 81.Ka6 Df1+ 82.Ka7 Df3 83.Dc4+ Kd7 84.Db5+ Kd8 85.b7 Da3+ 86.Da6 De7 87.Dxg6 Da3+ 88.Da6 De7 89.Da5+ Ke8 90.Dxh5+ Kd8 91.Dh4 Dxh4 92.gxh4 Ke7 93.b8D Kf6 94.h5 Kg5 95.h6 Kxh6 96.Dg3 Kh5 97.Kb6 Kh6 98.Kc6 Kh7 99.Kd6 Kh6 100.Ke5 Kh7 101.Kf6 Kh8 102.Dh2+ Kg8 103.Dh1 Kf8 104.Da8+. 1-0.

I samme runde sørgede Hans Dahl for ratingfavorittens dramatiske fald fra tinderne.

Hans Dahl Pedersen, Sydkysten, 2140 – Thorbjørn Bromann, Nykøbing S, 2279

Ringsted Løvspring 2000 – Mesterkl. – 4. runde – Engelsk – EO 24 / A 20

1.c4 e5 2.g3 Sf6 3.Lg2 d5 4.cxd5 Sxd5 5.Sf3 Sc6 6.O-O Le7 7.d4 exd4 8.Sxd4 Sxd4 9.Dxd4 Sb4 10.Dxg7 Lf6 11.Dh6 Sc2 12.Sc3 Sxa1 13.Td1 Ld4 14.e3 Dd6 15.exd4 Dxh6 16.Lxh6 Sc2 17.Sd5 Kd7 18.Lg7 Td8 19.Tc1 c6 20.Sf6+ Kc7 21.Txc2 Lf5 22.Tc5 Le6 23.Sxh7 Lxa2 24.h4 Te8 25.Le5+ Kb6 26.Sf6 Te7 27.h5 a5 28.h6 Lb1 29.h7. 1-0.

Henrik Dahl overraskede positivt med en delt andenplads. Topplaceringen blev grundlagt med en sejr i første runde over ellers solide Leif Jensen. Dan gamle skoleskaklærer havde tilsyneladende glemt det gode skakråd: Husk din rokade, før du får ballade …

Leif Jensen, Nykøbing S, 2138 – Henrik Dahl Pedersen, Sydkysten, 2104

Ringsted Løvspring 2000 – Mesterkl. – 1. runde – Fransk – FR 16.7 / C 05

1.e4 e6 2.d4 d5 3.Sd2 Sf6 4.e5 Sfd7 5.c3 c5 6.f4 Sc6 7.Sdf3 cxd4 8.cxd4 Db6 9.g3 f6 10.Se2 fxe5 11.dxe5 Lb4+ 12.Ld2 a5 13.Lxb4 Dxb4+ 14.Dd2 Sc5 15.Sed4 Sxd4 16.Sxd4 Ld7 17.a3 Db6 18.Tb1 a4 19.Le2 O-O 20.Tf1 Sb3 21.Sxb3 Dxb3 22.Dd3 Db6 23.Kd2 Tac8 24.Tf3 Tc5 25.Ke1 Tfc8 26.Ld1 Tc4 27.Dd2 Lb5 28.Te3 Td4 29.Tc3 Te4+. 0-1.

Hans-Henrik Madsen var vel på forhånd det lokale håb – og faktisk har han vundet turneringen to gange tidligere, i de årstal der er delelige med fem! Men i år var han aldrig i nærheden af toppen, nederlag i anden runde til Jacob Kronow og i femte runde mod Kristian Hovmøller holdt ham nede i midterfeltet. Hans stærkeste modstander undervejs blev Leif Jensen, hans gamle skoleskakleder fra Benløse, der spillede en decideret fiaskoturnering – ikke mindst på grund af dette nederlag i tredje runde, hvor en umiddelbart tilforladelig sort stilling bliver forvandlet til en rygende ruin i tidnøden. Og dermed var Hans-Henrik på tavlen.

Hans-Henrik Madsen, Ringsted, 2062 – Leif Jensen, Nykøbing S, 2138

Ringsted Løvspring 2000 – Mesterkl. – 3. runde – Fransk – FR 2.3 / C 00

1.e4 e6 2.d3 d5 3.De2 Le7 4.Sf3 c5 5.g3 Sc6 6.Lg2 d4 7.O-O Sf6 8.Sbd2 Dc7 9.Sc4 e5 10.a4 Le6 11.b3 h6 12.Sh4 Lxc4 13.bxc4 Sh7 14.Sf5 Lf6 15.Tb1 Tb8 16.Ld2 Sg5 17.f4 Se6 18.Lh3 g6 19.fxe5 Sxe5 20.Sd6+ Dxd6 21.Txf6 De7 22.Tbf1 Sg5 23.Lg2 Td8 24.h4 Se6 25.Lh3 Td6 26.Dd1 g5 27.h5 g4 28.Lg2 Sf3+ 29.T6xf3 gxf3 30.Dxf3 Sg5 31.Df5 Te6 32.Lf4 Tc6 33.e5 Tc7 34.Ld5 Se6 35.Dg4 Kf8 36.Ld2 Ke8 37.Tf6 b6 38.Lxe6 Tc6 39.Lxf7+ Kd8 40. Txc6 Dxf7 41.Tc8+ Ke7 42.Tc7+ Kf8 43. Txf7+ Kxf7. 1-0.

Obert stillede op med et af klassens laveste ratingtal, men alligevel formåede han at spille sig frem i førerfeltet med 3 point efter 4 runder, uden dog at skalpere nogen af favoritterne undervejs. Han blev sat i gang af denne gevinst mod Næstveds gamle kæmpe Flemming Preuss. Desværre var heldet ikke med Obert i de afgørende tre runder, men 3½ point og en ratinggevinst på 26 var et ganske udmærket resultat.

Obert Frederiksen, Ringsted, 1955 – Flemming Preuss, Næstved, 1930

Ringsted Løvspring 2000 – Mesterkl. – 2. runde – Reti-system – RE 20 / A 04

1.Sf3 e6 2.g3 c5 3.Lg2 Sc6 4.b3 Sf6 5.O-O Le7 6.Lb2 O-O 7.e3 d5 8.d4 b6 9.c4 Lb7 10.Sbd2 Tc8 11.dxc5 bxc5 12.Db1 h6 13.a3 a5 14.Td1 Db6 15.Dc2 Tfd8 16.cxd5 exd5 17.Sh4 Dc7 18.Sdf3 Se4 19.Sf5 Lf8 20.Sd2 Sg5 21.Sf3 Sxf3+ 22.Lxf3 Se5 23.Lg2 g6 24.Sh4 Lg7 25.Tac1 Db6 26.Lc3 c4 27.bxc4 Txc4 28.Dd2 Txc3 29.Txc3 d4 30.Lxb7 Dxb7 31.exd4 g5 32.De2 gxh4 33.dxe5 Txd1+ 34.Dxd1 h3 35.Df1 Lxe5 36.Te3 Ld4 37.Te8+ Kg7 38.Dxh3 Df3 39.Df1 Dxa3 40.De2 Dc1+ 41.Kg2 Dc5 42.Dg4+ Kf6 43.Te4 Lc3 44.Df3+ Kg7 45. Tg4+ Kf8 46.Da8+ Ke7 47.Te4+ Kf6 48. Dh8+ Kf5 49.Dh7+. 1-0.

 

 

Ringsted Løvsprings EMT 2000

Basis 1

Var der spænding om udfaldet I Mesterklassen, blev det ikke mindre spændende i Basis 1. Vores egen Morten Madsen stillede op som ratingfavorit, men allerede i første runde måtte han nøjes med remis. I stedet så det i starten af turneringen ud til, at en debutant skulle løbe med laurbærrene. Jan Morville Schrøder vandt tredje rundes topopgør over Kasper Henriksen og var efter tre runder alene i spidsen med 3 point. Men så vandt Morten over ham i fjerde runde og overtog førstepladsen. Dog kun for en enkelt runde, for i femte runde tabte han til Kasper – som igen overtog førstepladsen på deling med Jan Morville. Sjette runde så ud til at afgøre sagen, Kasper vandt og Jan Morville tabte til Flemming Dickow. Dermed førte Kasper med 5 point foran Flemming Dickow med 4½ og Morten Madsen, Morten F. Jensen og Jan Morville med 4.

Sidste runde blev imidlertid ret så dramatisk – Morten F. Jensen vandt over Kasper i bare 6 træk, og derefter arbejdede Morten Madsen sig til en sejr over Dickow. Dermed var de tre om at dele førstepladsen – de kunne være blevet fire, men Jan Morville måtte nøjes med remis og delte fjerdepræmien med Dickow og Henning Rasmussen.

Vores fire andre deltagere i klassen var aldrig for alvor med fremme. Søren M. Larsen spillede som vanligt for mange remiser – fem af slagsen – og sluttede med 3½ og et lille ratingtab. Også Vagn Larsen og Morten Olsen bevægede sig turneringen igennem omkring de 50% og sluttede på 3½, som til gengæld begge tjente lidt rating på. Karsten Jensen fortsatte sæsonens ratingmæssige nedtur med 3 point, der kostede en bagatel af 3 ratingpoint.

 

 

Partier fra Basisklasse 1

Udvalgt af Poul Buhl

 

Et af de afgørende partier i Morten Madsens vej mod en topplacering var dette parti fra tredje runde, hvor han besejrede Morten F. Jensen fra Præstø – som han senere kom til at dele førstepræmien med. Det er en rigtig Basis 1-fight, hvor vinderpsyken er vigtigere end stilren skak.

Morten Madsen, Ringsted, 1866 – Morten F. Jensen, Præstø, 1829

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 1 – 3. runde – Uregelmæssigt – VO 20.1 / A 40

1.d4 Sc6 2.d5 Se5 3.e4 e6 4.dxe6 fxe6 5.Dh5+ Sg6 6.e5 Dh4 7.Dxh4 Sxh4 8.g3 Sg6 9.f4 Lc5 10.Sc3 a6 11.Lg2 Sh6 12.Se4 La7 13.Ke2 Sf5 14.c3 O-O 15.Sh3 d6 16.exd6 cxd6 17.Td1 d5 18.Sef2 Tb8 19.g4 Sd6 20.b3 Sb5 21.Ld2 d4 22.c4 Sc3+ 23.Lxc3 dxc3 24.Sd3 b5 25.c5 h5 26.gxh5 Sh4 27.Tg1 Sxg2 28.Txg2 Lb7 29.Tg5 Le4 30.Tag1 Tb7 31.b4 Td7 32.Shf2 Lf5 33.Tc1 Td4 34.Txc3 e5 35.h6 g6 36.Sxe5 Txb4 37.Sxg6 Tb2+ 38.Kf1 Lxg6 39.Txg6+ Kh8 40.Sd3 Txa2 41.Tg7 Lb8 42.c6 Txh2 43.c7 Lxc7 44.Tcxc7 Txh6 45.Kf2 b4 46.Tg5 Tb6 47.Tc1 Th6 48.Tb1 Tb8 49.Txb4 Txb4 50.Sxb4 Tb6 51.Sd3 Kh7 52.Ke3 Kh6 53. Ke4 Kh7 54.Ta5 Kg7 55.Sc5 Tb4+ 56.Ke5. 1-0.

Efter et par års pause var Søren M. Larsen tilbage ved EMT-brættet, men han har stadig problemer med at trække sine partier over remisgrænsen. Så selv om han kun sjældent taber, blev det til et tab på 19 ratingpoint for fem remiser og kun en enkelt gevinst. Den var til gengæld flot og overbevisende.

Søren M. Larsen, Ringsted, 1794 – Lars Hove, Nykøbing S, 1632

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 1 – 2. runde – Siciliansk – SI 48.3.5 / B 23

1.Sc3 c5 2.e4 Sc6 3.f4 e6 4.Sf3 a6 5.Le2 Sd4 6.O-O Sxe2+ 7.Sxe2 Sf6 8.d3 Dc7 9.c3 b5 10.e5 Sd5 11.c4 bxc4 12.dxc4 Se7 13.Sg3 Lb7 14.Dd3 Td8 15.Le3 d5 16.exd6ep Txd6 17.Da3 Sg6 18.f5 exf5 19.Lxc5 f4 20.Sf5 Td3 21.Tae1+ Se7 22.Dxd3 Dxc5+ 23.Kh1. 1-0.

Vagn kæmpede godt igennem hele turneringen, men var uheldig med at møde tre af sine klubkammerater undervejs. Det er altid mere spændende – og ofte også lettere – at vinde over nogen af de andre. Vagn kæmpede sig tilbage over 1700 og brillerede undervejs med denne matsætning af Lars Jørgensen, der stillede op som en af forhåndsfavoritterne, men spillede en svag turnering.

Vagn Larsen, Ringsted, 1686 – Lars Jørgensen, Slagelse, 1801

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 1 – 6. runde – Froms Gambit – VO 7.8 / B 54

1.f4 e5 2.d3 exf4 3.Lxf4 Df6 4.Dc1 Lc5 5.Sf3 Db6 6.d4 Lxd4 7.Sxd4 Dxd4 8.Lxc7 Sf6 9.c3 Dc5 10.Df4 Sh5 11.De5+ Dxe5 12.Lxe5 Sc6 13.Ld6 Sf6 14.Sa3 Se4 15.Sb5 Sxd6 16.Sxd6+ Ke7 17.Td1 b6 18.g3 La6 19.e4 Lxf1 20.Txf1 Se5 21.Sf5+ Kf6 22.Td6+ Kg5 23.Sxg7 Thg8 24.h3 Sg6 25. Td5+ Kh6 26.Sf5+. 1-0.

Morten Olsen spillede en lidt anonym turnering, hvor han måske kunne have været med fremme, hvis ikke han havde tabt i bare 10 træk i tredje runde. Men det bidrog vel heller ikke til motivationen, at han kun spillede de tre af runderne på de ordinære turneringsaftener – af vekslende årsager. Det blev til to gevinster for Olsen, og her skal vi se den ene – som han tilkæmpede sig i sin velkendte tålmodige stil i sjette runde mod klassens absolutte jumbomand.

 

Allan Pedersen, Nykøbing S, 1672 – Morten Olsen, Ringsted, 1654

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 1 – 6. runde – Engelsk – EO 64 / A 17

1.c4 Sf6 2.Sc3 e6 3.g3 d5 4.cxd5 Sxd5 5.Lg2 Sxc3 6.bxc3 c6 7.Sf3 Dc7 8.O-O Le7 9.d4 O-O 10.Db3 a5 11.a4 Sd7 12.La3 Lxa3 13.Txa3 e5 14.Sd2 Sf6 15.Sf3 Le6 16.c4 exd4 17.Sxd4 Ld7 18.Tb1 Dd6 19.Dc3 Tab8 20.Tab3 b5 21.axb5 cxb5 22.Sxb5 De7 23.e3 Se4 24.Lxe4 Dxe4 25.Dd4 Dc6 26.Dd5 Tfd8 27.Sd4 Txb3 28.Txb3 Da4 29.Tb1 Tc8 30. Sb5 Le6 31.Dd4 Dxc4 32.Dxc4 Txc4 33.Sd6 Tb4 34.Txb4 axb4 35.Sb5 Lc4 36.Sd4 b3 37.Sxb3 Lxb3 38.f3 Kf8 39.Kf2 Ke7 40.e4 Ke6 41.Ke3 Ld1 42.h4 h5 43.f4 Lg4 44.Kd3 Kd6 45.Kd4 Le2 46.Ke3 Lf1 47.Kf2 Lh3 48.Ke3 Kc5 49.e5 Kd5 50.Kd3 Lf5+ 51.Ke3 Kc4 52.Kd2 Kd4 53.Ke2 Lg4+ 54.Kf2 Ke4 55.Kg2 Ke3 56.Kg1 Kf3 57.Kh2 Le6. 0-1.

Karsten Jensen fortsatte sæsonens EMT-nedtur. Et nederlag i sidste runde afgjorde, at han med 3 point blev eneste Ringstedspiller i klassen, der ikke nåede 50%, og det kostede yderligere 3 ratingpoint. Ind imellem så man dog prøver på Karstens velkendte giftige kontrastød, som for eksempel i dette parti, som minsandten også er fra sjette runde.

 

Lars Vandrup, Dianalund, 1674 – Karsten Jensen, Ringsted, 1652

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 1 – 6. runde – Siciliansk – SI 1 / A 02

1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 g6 5.Sc3 Lg7 6.Le3 a6 7.Le2 Sf6 8.h3 b5 9.Lf3 e5 10.Sb3 Lb7 11.a3 Dc7 12.Dd2 Sc6 13.O-O Se7 14.Tad1 Td8 15.Lg5 O-O 16.Tfe1 d5 17.exd5 Lxd5 18.Sxd5 Sexd5 19.Dc1 Se7 20.c3 Sf5 21.Sd2 h6 22.Lxf6 Lxf6 23.Se4 Lg7 24.Te2 Sh4 25.Txd8 Sxf3+ 26.gxf3 Txd8 27.De3 f5 28.Dc5 Td1+ 29.Kg2 Dd8 30.Sg3 Dg5 31.f4 exf4 32.Te8+ Kh7 33.Te7 fxg3. 0-1.

 

 

Ringsted Løvsprings EMT 2000

Basis 2

Basis 2 var præget af et ratingmæssigt hul midti, hvor der næsten fuldstændig manglede 1400-folk. Derfor havde klassen en lille håndfuld ratingfavoritter med omkring 1500, men de fleste af dem kom overraskende skidt fra start. Efter anden runde havde tre spillere maksimum – ratingfavioritten Søren Jensen, "maratonmanden" Dan Brønnum og, lidt overraskende, Tim Wagner. I tredje runde spillede Søren og Tim remis, mende beholdt førstepladsen, da Dan tabte. Og da Søren vandt i fjerde runde, gik han alene i spidsen for klassen.

Det så faktisk ud til at vinderen var fundet, da Søren i femte runde besejrede Kaj V. Pedersen, og efter en remis med Dan i sjette runde havde han et helt points forspring til Dan og Kaj V. inden sidste runde. Men lige som i Basis 2 blev det en delt førsteplads, da Søren tabte til Jesper Dyberg, mens Kaj V. vandt over Dan og dermed kom til at dele førstepræmien med Søren. De to Slagelse-spillere Jesper Dyberg og Morten Jørgensen delte tredjepræmien.

Vores egne spillere gjorde sig aldrig rigtig gældende, men det var nu heller ikke ventet. Arne Skov sluttede på 3½ og tjente igen lidt rating efter at være rutsjet lidt ned ad ratinglisten, og han lagde lovende ud med at slå en af favoritterne, Morten Jørgensen – men var desværre ikke i stand til at følge det op. Michael Christensens 3 point var ganske udmærket som klart lavestrated og indbragte 29 ratingpoint. Mikael Skovgaard gjorde sig derimod mest negativt bemærket, da han ganske pludseligt trak sig fra turneringen efter 2. runde. Hans afbud blev ikke godkendt, hvilket kostede et større antal ratingpoint.

 

 

 

Partier fra Basisklasse 2

Udvalgt af Poul Buhl

 

De to spillere, der senere kom til at dele den prestigefyldte førstepræmie imellem sig, kom til at afgøre deres indbyrdes mellemværende i femte runde. Det udviklede sig til et interessant slutspil, hvor Søren Jensen gjorde store krumspring for at få sin sidste bonde ned og undgå at skulle til at sætte mat med løber og springer.

Kaj V. Pedersen, Nykøbing S, 1509 – Søren Jensen, Forlev, 1531

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 2 – 5. runde – Hollandsk – HD 12.2.4 / A 80

1.d4 f5 2.Sf3 Sf6 3.Lf4 b6 4.e3 Lb7 5.h3 g6 6.Le2 Lg7 7.O-O Se4 8.c4 c5 9.Sc3 cxd4 10. Sxd4 e5 11.Sxf5 gxf5 12.Lh5+ Kf8 13.Sxe4 Lxe4 14.Lg3 d6 15.Dd2 Lf6 16.Tad1 Le7 17.Lxe5 dxe5 18.Dxd8+ Lxd8 19.Txd8+ Kg7 20.Tfd1 Txd8 21.Txd8 Sa6 22.Td7+ Kh6 23.Le2 Sc5 24.Te7 Td8 25.b4 Sa4 26.f3 Lb1 27.Txe5 Td2 28.Lf1 Txa2 29.c5 bxc5 30.bxc5 Tc2 31.c6 Txc6 32.Ta5 Sc3 33.Txa7 Te6 34.e4 fxe4 35.fxe4 Lxe4 36.Lc4 Tg6 37.Ta6 Txa6 38.Lxa6 Kg5 39.g3 h6 40.Lc8 Lf5 41.Lb7 Lxh3 42.Kf2 Lf5 43.Lc6 Se4+ 44.Kf3 Sf6 45.Kf2 Le4 46.Lb5 Kg4 47.Le2+ Kh3 48.Lf1+ Kh2 49.Le2 Lf5 50. Ld1 Se4+ 51.Kf3 Sxg3 52.Kf4 Kh3 53.Lf3 Kh4 54.Lg2 Lg4 55.Lc6 Se2+ 56.Ke5 Kg5 57.Le8 Lf5 58.Lc6 h5 59.Lf3 Lg4 60.Lg2 h4 61.Ke4 Sg3+ 62.Ke3 Le2 63.Lh3 Lf1 64.Lc8 Sf5+ 65.Kf2 Ld3 66.Lb7 Kf4 67.Lg2 Le4 68.Lh3 Lf3 69.Lf1 Sg3 70.Lh3 Se4+ 71.Kg1 Kg3 72.Lf1 Sd2 73.Lg2 Le4. 0-1.

Arne Skov lagde hårdt ud mod Morten Jørgensen, næstfavoritten efter rating. Det gav en overraskende og flot hjemmesejr, men i de næste runde ventede de senere førstepræmievindere Søren Jensen og Kaj V. Pedersen, og det program var alligevel for hårdt.

Morten Jørgensen, Slagelse, 1519 – Arne Skov Jensen, Ringsted, 1331

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 2 – 1. runde – Dronninggambit – QP 9.6 / D 00

1.d4 d5 2.e4 dxe4 3.Sc3 Sc6 4.Le3 Sf6 5.f3 Sd5 6.Sxd5 Dxd5 7.fxe4 Dxe4 8.Dd2 e6 9.O-O-O Dd5 10.c4 Da5 11.Dxa5 Sxa5 12.Sf3 b6 13.Ld3 La6 14.b3 La3+ 15.Kc2 O-O-O 16.Se5 Tdf8 17.Ld2 f6 18.Sf3 Sc6 19.The1 Te8 20.Tb1 Sb4+ 21.Kc3 Sxd3 22.Kxd3 Ld6 23.Te2 Lb7 24.Tbe1 Kd7 25.b4 c5 26.bxc5 bxc5 27.Tb1 Tb8 28.Le3 Lxf3 29.Txb8 Lxe2+ 30.Kxe2 Txb8. 0-1.

Michael Christensen var suverænt lavestrated i klassen, men klarede sig med 3 point ganske udmærket. Han fik en hård start med nederlag mod Søren Jensen, men kom hurtigt på tavlen med den følgende sejr over Jim Carracher. Og lidt mere tålmodighed i slutspillet kunne måske have givet et par halve mere.

Jim Carracher, Valby, 1320 – Michael Christensen, Ringsted, 1232

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 2 – 2. runde – Siciliansk – SI 31.9 / D 00

1.e4 c5 2.Sf3 Sc6 3.Sc3 d6 4.Lc4 e6 5.O-O a6 6.d4 cxd4 7.Sxd4 Ld7 8.f4 Db6 9.Se2 Tc8 10.Le3 Dxb2 11.Tb1 Da3 12.Lb3 Da5 13. Kh1 Dh5 14.Dd2 Sf6 15.Sg3 Dh4 16.Tbe1 Sg4 17.f5 Dxh2+. 0-1.

 

 

Ringsted Løvsprings EMT 2000

Basis 3

Basis 3 var, i hvert fald efter deltagerantal, helt domineret af de lokale deltagere. Ikke færre end 11 af de 16 spillere på startlisten var fra Ringsted, heraf fem helt nye: Jon, Søren, tvillingerne – og Daniel Jakobsson, som imidlertid aldrig kom i kamp, da han vist havde glemt at indhente tilsagn fra sit bagland, før han skrev sig på listen. Efter fire runder udgik også Jørgen Andersen på grund af sygdom, og så var der lige antal igen.

Efter ratingtallene var der tre store favoritter – vores egen Bo Nielsen samt Knud Astrup og Henning Jakobsen med Lars Vilsgaard som en seriøs outsider. Men ratingtal betyder ikke altid så meget i Basis 3, de sluttede alle sammen udenfor præmierækken, og ingen af dem var med i topkampen undervejs. Det var i stedet en debutant, der stjal billedet – 12-årige Jon Pedersen. Han vandt simpelthen de fem første partier og sluttede med 6 point på en delt førsteplads sammen med en anden overraskelse – Henrik Dinesen. Med sin optimistiske stil opsøger Jon heldet, og han blev rigeligt belønnet. Som i første runde, da Dinesen opgav deres indbyrdes parti i den tro, at han mistede en officer – hvad han let kunne undgå. Eller da Inette ikke fandt remisvarianten i et ellers tabt slutspil, da Farhad satte et tårn i slag, eller da Poul Nielsen overskred ved træk 40, som han ellers havde masser at tid til. Men alt sammen udløst af, at Jon havde sat sine modstandere under et pres, som altså fik dem til at bryde sammen.

Farhad blev også pænt belønnet for sit solide spil i det meste af sæsonen med en tredjepræmie. Der var også gode resultater af Søren Mogensen, Farzad, Inette og Poul Nielsen, mens Bo og Lars skuffede.

 

 

Partier fra Basisklasse 3

Udvalgt af Poul Buhl

 

Jon høstede gode resultater på sin initiativsøgende stil, der lader modstanderne om at løse problemerne – hvilket som regel mislykkedes for dem. Her skal vi se partiet fra sidste runde mod Lars, der sikrede Jon den delte førstepræmie. Og vel at mærke en stor pengepræmie for en 12-åring!

Lars Vilsgaard, Ringsted, 1192 – Jon Pedersen, Ringsted, 1100

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 3 – 7. runde – Caro-Kann – CK 1.1.6 / B 10

1.e4 c6 2.Sf3 d5 3.exd5 cxd5 4.d4 Sf6 5.Sc3 e6 6.Lb5+ Ld7 7.De2 a6 8.Lxd7+ Sbxd7 9.Lg5 Le7 10.Lxf6 Sxf6 11.O-O O-O 12.a3 Tc8 13.h3 Db6 14.Tfb1 Tc4 15.Sd1 Tfc8 16.c3 Se4 17.Se3 T4c7 18.Se5 Lf6 19.S5g4 Le7 20.Se5 Ld6 21.Sf3 Da7 22.Sf1 b5 23.S1d2 Sxd2 24.Dxd2 Db6 25.Dd3 h6 26.De2 a5 27.Sh2 b4 28.axb4 axb4 29.Ta6 Lxh2+ 30.Kxh2 Db8 31.cxb4 Tc2+ 32. Kg1 Txe2 33.Kf1 Txb2 34.Tba1 Dxb4 35.g3 Dxd4. 0-1.

Søren Mogensen kunne have sikret sig tredjepræmien med en remis i sidste runde, men det blev i stedet Farhad der vandt partiet og præmien. En fortjent belønning til Farhad, der er gået stærkt frem i denne sæson.

Farhad Abdi, Ringsted, 1027 – Søren Mogensen, Ringsted, 1100

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 3 – 7. runde – Reti-system – RE 20 / A 07

1.Sf3 Sc6 2.g3 d5 3.Lg2 Lf5 4.d3 e6 5.O-O Lc5 6.Lf4 Sf6 7.Te1 O-O 8.a3 Sg4 9.d4 Lb6 10.c3 Se7 11.Se5 Sxe5 12.Lxe5 Sg6 13.f4 c5 14.e4 Lxe4 15.Lxe4 dxe4 16.Txe4 Sxe5 17.fxe5 cxd4 18.cxd4 Dg5 19.Sc3 Tad8 20.Se2 Td7 21.Tc1 g6 22.Tc4 Td5 23.Kg2 Tfd8 24.h4 De7 25.Dd2 Df8 26.Db4 Dxb4 27.Txb4 Kg7 28.Kf3 Tc8 29.Ke3 Tc7 30.Kd3 La5 31.Tc4 Txc4 32. Kxc4 a6 33.Sc3 Td8 34.a4 Tc8+ 35.Kd3 Tc6 36.d5 exd5 37.Sxd5 Tc5 38.Sc3 Tc8 39.Tc4 Td8+ 40.Td4 Txd4+ 41.Kxd4 Lb6+ 42.Kd5 Lf2 43.Se4 Lg1 44.b4 Kf8 45.Sd6 b6 46.Se4 Ke7 47.g4 h6 48.h5 g5 49.Sf6 Kf8 50.Kc6 a5 51.bxa5 bxa5 52.Kb5 Ld4 53.Kxa5 Kg7 54. Sd7 f5 55.exf6ep+ Lxf6 56.Sxf6 Kxf6 57. Kb5 Ke5 58.Kc4 Kf4 59.Kd4 Kxg4 60.a5 Kxh5 61.a6 g4 62.a7 Kh4 63.a8D Kh3 64. Dh1+ Kg3 65.Ke3 h5 66.Dxh5. 1-0.

Søren og Jon mødes vel i en 15-20 turneringspartier om året, blandt andet i stort set alle Junior Grand Prix-stævnerne, fordi de er samme årgang. Hvem der er stærkest, svinger meget i løbet af en sæson, og denne evige rivalisering er uden tvivl et stort plus for deres skaklige udvikling. Stilmæssigt er de også meget forskellige med Jon som den kompromisløse, der spiller gambitter og går efter kongen, og Søren som den stilsikre, somme tider lidt for forsigtige positionsspiller. I Løvspring 2000 vandt Søren deres opgør og tilføjede Jon det eneste nederlag.

Jon Pedersen, Ringsted, 1100 – Søren Mogensen, Ringsted, 1100

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 3 – 6. runde – Siciliansk – SI 48.4.1 / B 21

1.e4 c5 2.d4 cxd4 3.c3 d3 4.Lxd3 Sc6 5.Lf4 e5 6.Lg3 Lc5 7.Sf3 d6 8.Sbd2 Le6 9.Sb3 Lb6 10.O-O De7 11.Dd2 h6 12.Tfd1 Lc7 13.Sc1 a6 14.a4 a5 15.b4 axb4 16.cxb4 Dd7 17.Se2 Lb3 18.Tdc1 Txa4 19.Txa4 Lxa4 20.Dc3 Sge7 21.Ta1 b5 22.Tc1 O-O 23.Se1 Tb8 24.Sc2 Lb6 25.Sa3 Ld4 26.Sxd4 Sxd4 27. Dc7 Dxc7 28.Txc7 Tc8 29.Txc8+ Sxc8 30.Kf1 Kf8 31.f3 Se7 32.Lf2 Sec6 33.Lxd4 Sxd4 34.Ke1 Ke7 35.Kf2 Ke6 36.h3 Kd7 37.Ke3 Kc6 38.Kd2 Kb6 39.Ke3 Sc6 40.Sc2 Lxc2 41.Lxc2 Sxb4 42.Lb3 f6 43.Kd2 Kc5 44.Kc3 d5 45.exd5 Sxd5+ 46.Lxd5 Kxd5 47.Kb4 Kc6 48.g3 f5 49.g4 fxg4 50.hxg4 g6 51.Kc3 Kd5 52.Kd3 h5 53.Kc3 h4. 0-1.

Poul Nielsen sluttede med 4 point pænt placeret og fik genvundet nogle af hans tidligere tabte ratingpoint. Allerede i første runde fik han skovlen under Lars, der aldrig rigtig fik spillet til at køre – han var vist mere fokuseret på den tilstundende familieforøgelse.

Poul Nielsen, Ringsted, 1085 – Lars Vilsgaard, Ringsted, 1193

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 3 – 1. runde – Dronningbondespil – QP 11 / D 03

1.d4 d5 2.Sc3 Sf6 3.Lg5 e6 4.Sf3 Lb4 5.Ld2 Lxc3 6.Lxc3 O-O 7.e3 Sc6 8.Lb5 Ld7 9.O-O a6 10.Lxc6 Lxc6 11.Se5 Lb5 12.Te1 Se4 13.Lb4 Te8 14.f3 Sd6 15.b3 Sf5 16.a4 Ld7 17.Te2 a5 18.Le1 f6 19.Sg4 Lc6 20.Dd3 h5 21.Sf2 Dd7 22.e4 dxe4 23.Sxe4 Dxd4+ 24.Dxd4 Sxd4 25.Td2 Lxe4 26.fxe4 Tad8 27.Tad1 b6 28.Txd4 Txd4 29.Txd4 Kf7 30.Td7+ Te7 31.Td3 g6 32.Tf3 f5 33.h3 Td7 34.g4 Td1 35.Tf1 Tc1 36.gxh5 Txc2 37.hxg6+ Kxg6 38.exf5+ exf5 39.Tf3 Kg5 40.Tc3 Txc3 41. Lxc3 Kh4 42.Kh2 c6 43.Lf6+ Kh5 44.Ld8 b5 45.Lxa5 f4 46.Lb4 Kg5 47.a5 f3 48.Kg3. 1-0.

Farzad viste med 3½ point at han har vænnet sig til tempoet i klubskak. Tvillingerne kæmpede også godt, selv om det ikke gav nogen ratinggevinst. Her skal vi se en herlig Basis 3-fight mellem Farzad og Andreas. Morale: Man skal aldrig give op …

Andreas Simonsen, Ringsted, 1000 – Farzad Janbazi, Ringsted, 1000

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 3 – 2. runde – Reti-system – RE 23.3 / D 00

1.g3 g6 2.Lg2 d5 3.Sf3 Lg7 4.O-O Sf6 5.d3 O-O 6.Lg5 Sc6 7.Sc3 Lf5 8.Sh4 Ld7 9.Sxd5 Sxd5 10.Lxd5 Se5 11.Lxb7 Tb8 12.Lg2 Sg4 13.Lh3 Se5 14.Lxd7 Dxd7 15.d4 Sc4 16.b3 Lxd4 17.Tb1 Se5 18.e3 Lb6 19.Lf4 Db5 20.Lxe5 Dxe5 21.Sf3 De6 22.Sg5 De5 23.Dg4 f5 24.Dh4 h5 25.Sf3 De4 26.Dxe4 fxe4 27.Se5 Tfd8 28.Sc6 Td2 29.Sxb8 Txc2 30.Sd7 La5 31.Ta1 c5 32.Se5 Kg7 33.f3 Lc7 34.Sc6 Kh6 35.Sxe7 Le5 36.Tfc1 Td2 37. Td1 Te2 38.Te1 exf3 39.Txe2 fxe2 40.Kf2 Lxa1 41.Kxe2 a5 42.Sd5 g5 43.a3 Kg6 44.b4 axb4 45. axb4 c4 46.Kd2 Le5 47.Sc3 Ld6 48.b5 Lc5 49.Sd5 Kf5 50.Kc3 Ld6 51.Kxc4 Ke5 52.b6 Lb8 53.Sb4 Ke4 54.Sa6 Le5 55.Sc7 Kxe3 56.Kd5 Lf4 57.gxf4 gxf4 58.b7 f3 59.b8D f2 60.Db1 Ke2 61.Dc2+ Kf1 62.Dxf2+ Kxf2. ½-½.

Bo var klassens helt store lokale skuffelse. Han var blandt ratingfavoritterne og har de senere år haft gode resultater både i interne turneringer og i holdturneringen. Men han kom sig aldrig helt over at have tabt en gevinststilling mod Farhad i 2. runde og sluttede midt i feltet med 3½ point. Han var dog heldig med at vinde dette parti i første runde.

Jørgen Andersen, Skælskør, 1104 – Bo Nielsen, Ringsted, 1227

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 3 – 1. runde – Caro-Kann – CK 1.1.10 / B 10

1.e4 c6 2.Sf3 d5 3.Sc3 dxe4 4.Sxe4 Sd7 5.Lc4 Sgf6 6.Sxf6+ Sxf6 7.d3 e6 8.Lg5 Le7 9.O-O Sg4 10.Lxe7 Dxe7 11.h3 Sf6 12.Te1 O-O 13.a3 Te8 14.Se5 Sd7 15.Dg4 Sxe5 16.Txe5 f6 17.Te3 Kh8 18.Tae1 e5 19.Dh5 Le6 20. Lxe6 Dxe6 21.d4 g6 22.Df3 Tad8 23.dxe5 f5 24.Td3 Txd3 25.Dxd3 Dd5 26.Dxd5 cxd5 27.f4 Kg7 28.Kf2 Kf7 29.Te3 Tc8 30.Tc3 Txc3 31.bxc3 b5 32.Ke3 h6 33.Kd4 Ke6 34.g3 g5 35.Kc5 h5 36.Kxb5 h4 37.gxh4 gxf4 38.h5 f3. 0-1.

Bondeslutspillet er vundet for hvid på grund af den garderede fribonde. Efter 34.h4! har sort ingen modchancer og må på et tidspunkt forlade dækningen af d5-bonden, hvorefter alt er slut.

Inette lagde rigtig godt ud med at besejre en af ratingfavoritterne, Henning Jakobsen, i et flot parti. Men derefter løb hun ind i hård modstand i de næste runder, der indbragte et par nuller. 3 point var med det taget i betragtning et ganske udmærket resultat, og det lykkedes da ikke mindst vigtigt for hende at lægge afstand til bundgrænsen på 1000. Vi skal se hvordan hun startede turneringen med forsigtigt, men effektivt at pille pynten af en af ratingfavoritterne.

Inette Vintersfjord, Ringsted, 1000 – Henning Jakobsen, Nordfalster, 1224

Ringsted Løvspring 2000 – Basis 3 – 1. runde – Siciliansk – SI 48.1.11 / B 20

1.e4 c5 2.Lc4 e6 3.Sc3 Sc6 4.Sf3 d6 5.d3 Sf6 6.h3 Le7 7.O-O O-O 8.Le3 a6 9.a3 b5 10.Lb3 Lb7 11.La2 Dc7 12.b3 Sd7 13.Tb1 Lf6 14.Ld2 Lxc3 15.Lxc3 f6 16.b4 Sd8 17.Dd2 Sb6 18.De2 d5 19.bxc5 Dxc5 20.Lb4 Dc7 21.Lxf8 Kxf8 22.exd5 Lxd5 23.Lxd5 Sxd5 24.Dd2 Tc8 25.Tbc1 Sc3 26.Tfe1 e5 27.Sh4 Dd7 28.Te3 Sf7 29.d4 exd4 30.Td3 Tc4 31.Sf3 Se5 32.Sxe5 fxe5 33.Tf3+ Kg8 34.Kf1 Dc6 35. Dg5 De8 36.Te1 Tc5 37.Tf5 Dg6 38.Dd8+. 1-0.


Hvad med fremtiden?

Af Poul Buhl

Løvspringsturneringen havde ikke taget skade af et års pause. Den havde stadig mange deltagere og er fortsat hovedkredsens største EMT. Men en stor turnering kræver også en del arbejde at gennemføre.

Forud for turneringen havde vi sat det som en betingelse, at der var tilstrækkeligt med hjælpere, der havde meldt sig. Det vurderede vi, at der var – men desværre var der en del der svigtede eller holdt lige lovlig lav profil på de tidspunkter, hvor der var behov for arbejdskraft. Det duer ikke fremover. Jeg gider ikke stå tilbage med det meste af oprydningsarbejdet midt om natten. Men jeg gider på den anden side heller ikke ligge på knæ for folk. Er man interesseret i at have en af hovedkredsens mest attraktive turneringer på hjemmebane, regner jeg med at man kan finde ud af at møde op og give en hånd med.

Skal vi holde løvspring i 2001, skal vi bruge flere frivillige. Lad mig høre, hvad du vil/kan hjælpe med, så vi kan bibeholde løvspringsturneringen til glæde for de mange, der gerne vil spille med.

 

 

Måske har du bemærket en lille ændring omkring partistoffet? Den åbningskode, som plejer at stå der, er blevet suppleret. Dels med åbningens overordnede navn i klar tekst – hvilket er tænkt som en udbygning af vores arbejde omkring åbninger på træningsaftenerne. Derefter følger åbningsklassifikationen – først den fra NIC-systemet og derefter den fra Chessbase-systemerne – til brug for dit hjemmearbejde med åbningsteorien …


Morten Olsen på udebane

Af Poul Buhl

 

Overskriften hentyder ikke til vores nye fodboldlandstræners meget omtalte debut på de kølige nordatlantiske klippeøer, men er foranlediget af, at jeg har modtaget et par game-filer med kommenterede partier fra en vis skakspiller af samme navn. Morten har været vores mest aktive EMT-spiller i den forgangne sæson, hvor han nåede at spille fem turneringer – med meget vekslende held. Men jeg har udvalgt et par partier fra hans to "gode" turneringer, hvor han klarer sig flot mod langt højere ratede modstandere.

Først fra PriceWaterhouse Coopers Cup i Holbæk sidste efterår. Skulle det interessere nogen, kan jeg afsløre at det er et revisionsfirma, turneringen er opkaldt efter.

Morten Olsen kommenterer:

Leif Jensen, Nykøbing S, 2186 – Morten Olsen, Ringsted, 1625

PWCC, Holbæk, 6. runde, 12/10 1999 – Siciliansk – SI 48.5 / B 20

Dette er mit første turneringsparti mod Leif! Dette til trods for at man efterhånden har spillet skak i mere end 20 år!! En af de gode grunde til det, er at Leif altid har været et par klasser bedre end mig! Hvis man gider er Leif en af de "nemme" at forberede sig mod?! Leif spiller nemlig kun ganske få åbninger, men til gengæld kender man så også sin lus på gangen!! Da jeg runden før fik at vide det Leif jeg efter alt sandsynlighed skulle møde, skrev jeg til Hans Henrik Hansen (e-mail) for at få nogle partier, det er vel det vores database skal bruges til. Jeg fandt et parti hvor Leif og Max spiller samme åbning. Jeg har læst et sted, at giften (Karpovs) var bestemt for Fischer!! Her er det så Leif der skal stikkes!

1.e4 c5 2.g3 Sc6 3.Lg2 g6 4.c3 Lg7 5.d3 d6 6.f4 e5 7.Sf3 Lg4 8.h3 Lxf3 9.Dxf3 exf4 10.gxf4 Dh4+ 11.Df2.

Leif tror på sin teknik, især i slutspillet

11...Dxf2+ 12.Kxf2 Sge7 13.Sa3 0-0-0 14. Sc2 f5.

Vi går efter kongen! Jeg skal i hvert fald ikke pakkes sammen!

15.Se3 fxe4 16.dxe4 Thf8 17.Kg3 b5.

Spil på begge fløje!

18.Sd5 Sxd5 19.exd5 Se7 20.Ld2 Sf5+.

Her står jeg jo ikk' så ringe endda!

21.Kh2 Tde8 22.Tae1 Lh6 23.Lf3 Kd8 24. Te2 Se3.

Jeg tilbyder remis? Som Leif modtager efter ca. 20 min. betænkningstid! Da var der 2 min. tilbage på hans klokke! Det er faktisk en fejl det tilbud, da jeg jo står tykt til gevinst! Se varianten: 25.The1. Hvad vil du spille på det, spurgte Leif. 25...Lxf4+ 26.Kh1 Lg3!! Det så jeg bare ikke, jeg var nu også godt tilfreds med remisen! Vi kikkede kun på følgende variant: 26...Sxd5 27.Lxd5 Lxd2 28.Txe8+ Txe8 29.Txe8+ Kxe8 30.Lc6+ Ke7 31.Lxb5. ½-½.

Morten plejer at spille væsentligt bedre, når han møder mesterspillere – og det fik han chancen for i rigt mål i Køges forårsturnering, hvor han var lavestrated i den øverste gruppe med en forventet score på kun x,xx. Med 4½ point vandt han 98 ratingpoint – men ærgrede sig alligevel over at have tabt til Køgespillerne Brian Jørgensen og Henrik Bruun efter at have stået til gevinst undervejs. Men her gevinsten mod Askgaard.

Morten Olsen kommenterer:

Jens Askgaard, Faxe, 2131 – Morten Olsen, Ringsted, 1654

Køge 125% EMT, 6. runde, 30/5 2000 – Nimzoindisk – NI 30.7 / E 21

Ud over at ha' sat 2 gevinststillinger over styr, og ha' nået min forventede score, havde jeg ikke de store forhåbninger om at få noget med hjem imod Askgaard i runde 6! Jens havde kun sat ½ til mod Brian Jørgensen. Jeg var dog stadig optimist, dels fordi jeg havde spillet godt, men måske mere fordi at jeg lige havde vundet mit udsatte parti mod Erik Carlsen fra 2. runde. Man havde troen på at man kunne vinde. Også selv om de 2 dumme nederlag sad i hovedet endnu!

1.d4 Sf6 2.c4 e6 3.Sc3 Lb4 4.Ld2 b6 5.e3 Lb7 6.Sf3 De7.

Ikke helt normalt.

7.Ld3.

Giver lejlighed til at få byttet lidt af! Jens spillede ind i mellem noget mærkeligt slutspil, så det var måske min chance!!

7...Lxc3 8.Lxc3 Se4 9.Tc1 Sxc3 10.Txc3 Sa6 11.0-0 c5 12.d5 Sb4 13.Lb1 exd5 14.a3 Sc6 15.cxd5 Se5 16.e4.

16.Sxe5 Dxe5 17.d6 eller 16.Le4 d6 17.Lf5 er måske bedre.

16...Sxf3+.

Tættere på slutspillet.

17.Txf3 [17.Dxf3] 17...0-0 18.Th3 h6.

Her mener Fritz at stillingen er lige.

19.Dg4 Dg5?

Faktisk ikke noget godt træk, men jeg var nu næsten sikker på at Jens ikke ville bytte!?

20.De2?

20.Dxg5 hxg5 21.e5! Tfe8 22.d6. Nu går 22...Txe5? ikke pga. (22...g4) 23.Lh7+!! og aftrækkerne til e4 er noget grimmer noget!

20...Tfe8 21.f4?

En overseelse! 21.Ld3.

21...Dxd5! 22.Td1 De6?!

Er godt nok, men det bedste træk er 22...Df5 som vinder en bonde mere! 23.Te3 Dxf4 24.Txd7 Lc6 25.Tf3 Dxf3 26. Dxf3 Lxd7.

23.e5 d5 24.Dd3 Dg6 25.Dxg6 fxg6 26. Lxg6.

Jens spurgte om jeg ville ha' taget i mod en remis her, hvis han havde tilbud det! Og det ville jeg da ikke benægte!

26...Te7 27.Lb1 Tf8 28.Tf3 g5!

Et er jo at ha' en god stilling, men noget andet er, at man også tør spillede på det!

29.g3 gxf4.

Også en skønhedsfejl! Men først efter jeg havde trukket så jeg 29...Txe5 er meget bedre: 30.fxe5 Txf3 31.Td3 Txd3 32.Lxd3 Kf7 33.Lf5 d4 og jeg vinder.

30.gxf4 Tg7+ 31.Kf1 Kf7 32.f5.

De ser sgu farlige ud, men jeg mener at ha' styr på dem?!

32...Tfg8 33.Tf2.

I mit stille sind, var jeg i tankerne mod Brian og Henrik, der også smuttede. Og hvorfor kunne jeg ikke se noget godt, efter det, syntes jeg, gode træk Tg1+? Men så var den der lige pludselig!

33...Tg1+!? 34.Ke2 Txd1 35.Kxd1 Tg1+ 36.Kc2 Te1.

Det var det her træk, jeg ikke lige kunne finde!

37.e6+ Kf6 38.Tg2??

En fejl i begyndende tidnød. Rigtigt var 38.La2, som også viser, at der ikke, som jeg troede, var noget i stillingen! 38...Te3 39.Kd2 Tb3 er remis.

38...d4! 39.Tg6+ Kxf5 40.Txh6 Kg5!?

Tanken var at der skulle spilles 40...d3+!! men jeg fik kolde fødder - dog helt uden grund! 41.Kxd3 Txb1 og der er ikke mere.

41.Th8 [41.Kd2!?] 41...Le4+ 42.Kd2 Txb1 43.e7.

Tør man tage bonden, eller skal man gå efter e7!?

43...Txb2+.

Ja - for der er lige en mellemskak.

44.Kc1 Tb1+ 45.Kd2 Lg6 46.Tg8 Kf6 47. Txg6+ Kxe7.

Resten af partiet spiller Jens kun på, at jeg måske laver en fejl!

48.Tg7+ Kf6 49.Txa7 Tb2+ 50.Kd3 Txh2 51.Tb7 Tb2 52.Kc4 Ke6 53.Th7 Kd6 54.Th6+ Ke5 55.a4?

55.Th5+ Kf4 56.Th6 Tc2+ 57.Kb5 d3 58.Kxb6 d2 59.Td6 Ke3 60.Kb5 Tc3 og vinder.

55...Tb4+ 56.Kd3 Txa4 57.Txb6 c4+ 58. Kd2 Ta2+ 59.Kd1 d3 60.Th6 Te2 61.Th8 Kd4 62.Tg8 Th2 63.Td8+ Kc3 64.Th8 Txh8 65.Kc1.

Jeg får enda lov til at sætte mat!

65...Th1+. 0-1.


EMT-rating

pr. 29. august 2000

 

1. (1) Hans-Henrik Madsen

2062

- 16

2. (2) Lasse Appelquist

2031

 
3. (3) Poul Buhl

2008

- 8

4. (4) Obert Frederiksen

1981

+23

5. (5) Morten Madsen

1886

+16

6. (6) Søren M. Larsen

1775

- 19

7. (7) Jørgen Obert Frederiksen

1762

 
8. (12) Morten Olsen

1752

+127

9. (9) Vagn Larsen

1704

+18

10. (10) Lindved Sørensen

1670

 
11. (8) Karsten Jensen

1649

- 59

12. (13) Tommy Elholm

1606

- 16

13. (14) Jonas Nilsson

1558

 
14. (16) Martin Nikolajsen

1480

 
15. (17) Brian Rasmussen

1450

 
16. (18) Arne Skov Jensen

1349

- 56

17. (20) Finn Anker Jensen

1285

 
18. (24) Jimmy Petersen

1264

+94

19. (21) Michael Christensen

1261

+29

20. (ny) Jon Pedersen

1240

 
21. (22) Bo Nielsen

1162

- 65

22. (ny) Søren Mogensen

1150

 
23. (23) Lars Vilsgaard

1129

- 45

24. (27) Farhad Abdi

1122

+122

25. (25) Poul Nielsen

1114

- 18

26. (ny) Daniel Jakobsson

1100

 
27. (ny) Farzad Janbazi

1075

+36

28. (26) Inette Vintersfjord

1016

+16

29. (ny) Søren Skytt

1000

 
29. (ny) Andreas Simonsen

1000

 
29. (ny) Arnhold Simonsen

1000

 
29. (ny) Morten Petersen

1000

 

+/- i forhold til 31. august 1999

Sæsonen 99/00 gav et nettoplus på 179 ratingpoint til de spillere, der havde rating i forvejen – og så fik vi mange nye folk ind på listen, så vi nu er oppe på 32 ratede spillere. I forhold til listen pr. 3. maj er Martin Andersson (12) og Mikael Skovgaard (20) udmeldt og derfor slettet.


Udfordringsturneringen

Af Poul Buhl

 

i har arbejdet en del med at stimulere klublivet i den forgangne sæson. Udover det store projekt med træningsaftenerne, som du har kunnet læse om tidligere, indeholdt sæsonen også et andet element: Udfordringsturneringen. Idéen var at konstruere en turnering, der løb over hele sæsonen, hvor alle kunne være med – og hvor aktivitet i sig selv blev belønnet.

Initiativet var først og fremmest rettet mod de nyere og mindre rutinerede spillere, så de ikke behøvede at komme til at kede sig på en holdturneringsaften, hvor det nu engang ikke er nemt at arrangere noget for dem på forhånd. Men alle kunne være med, og det var da glædeligt at se, at 13 af vores medlemmer stillede op. At der i alt kun blev spillet 16 udfordringspartier var til gengæld klart under det forventede. Måske havde vi ikke været så gode til at reklamere for den nye turnering (det bliver lettere næste sæson), dels var et par af de nye ikke så glade for, at vi havde dekreteret noteringspligt, og dels gik det hele lidt i glemmebogen, da vi boede i en stabel flyttekasser de sidste måneder af sæsonen.

Jeg lod mig selv udfordre et par gange, selv om det var en af de klare intentioner bag turneringen, at den ikke skulle domineres af klubbens mesterspillere. Jeg havde bestemt heller ikke fortjent at vinde turneringen, for jeg stod klart til tab mod både Jimmy og Jon!

Farhad vandt midtvejspræmien, da han førte ved juleafslutningen. Der var spillet otte partier, og Farhad havde vundet over Poul Nielsen og spillet remis med Arnhold og Søren – hvilket med turneringens specielle pointsystem gav 3½ point, fordi man ud over de sædvanlige skakpoint fik ½ point for hvert parti man havde spillet.

Efter jul blev der spillet yderligere 8 partier, og selvom Farhad blev sæsonens mest aktive ved at spille i alt 5 udfordringspartier, så trak det lidt ned i regnskabet at han tabte to gange til Bo. Det betød, at han blev overspurtet af Søren, der ud over remisen mod Farhad slog Poul Nielsen – og Inette to gange. Det gav 5½ point mod Farhads 4½.

Udfordringsturneringen fortsætter i sæsonen 2000/2001, forhåbentlig med endnu bedre tilslutning og mere aktivivtet. Udfordringsturneringen giver alle mulighed for at komme ned i klubben og spille et improviseret turneringsparti mod en anden ledig spiller, selv om man ikke er med i de løbende turneringer og måske har valgt en lidt perifer tilknytning til klublivet. Den vigtigste regel er – at man ikke kan sige nej til en udfordring!

Udfordringsturneringen 1999/2000

 

 

 

p

v

r

t

pts

           
1. Søren Mogensen

4

3

1

0

2. Farhad Abdi

5

1

2

2

2. Poul Buhl

3

3

0

0

4. Arnhold Simonsen

3

1

1

1

3

4. Bo Nielsen

2

2

0

0

3

6. Inette Vintersfjord

3

1

0

2

7. Andreas Simonsen

2

1

0

1

2

7. Tommy Elholm

2

1

0

1

2

9. Jon Pedersen

3

0

0

3

9. Hans Henrik Hansen

1

1

0

0

11. Poul Nielsen

2

0

0

2

1

12. Farzad Janbazi

1

0

0

1

½

12. Jimmy Petersen

1

0

0

1

½


Nu kan du abonnere på VARIANTEN …

VARIANTEN har vist sig at være et populært blad blandt mange skakelskere. Vi har derfor ind imellem forespørgsler fra eksmedlemmer og andre af vores mange skakvenner fra andre klubber, der kunne tænke sig at få vores blad. Det har vi nu åbnet mulighed for ved at tilbyde et abonnement på bladet.

Et årsabonnement vil koste 100 kr. for årets blade tilsendt portofrit i to halvårlige portioner. Skulle årgangen være på et mindre antal numre, forlænges abonnementet så man er garanteret at modtage mindst seks numre for beløbet.

Vedrørende abonnementstegning og betaling kan du henvende dig til VARIANTENs redaktion. Som for alle andre abonnementer er det en forudsætning for leveringen, at der er betalt forud.

Klubbens medlemmer vil naturligvis som hidtil modtage bladet gratis, og kun klubbens medlemmer får bladet tilsendt kort efter udgivelsen – hvis de altså ikke har afhentet deres eksemplar i klubben den aften, det er kommet på gaden frisk fra trykkeriet.


Skakklubben af 1927, Ringsted

Vi spiller hver tirsdag fra klokken 19.00 på Sønder Parkskolen, Ahorn Allé 4.

Du finder os i blok 1, dør nr. 1.13. Alle skakinteresserede er velkomne til at besøge os på en klubaften. Vi byder gerne på en kop kaffe og en skaksnak.

Børneafdelingen (6-11 år) spiller mandag klokken 13.15-14.45 på Sct. Joseph Skole, Dagmarsgade 10. Du finder os i pavillonen.

 

Følg med i vores aktiviteter og resultater på Skakklubben af 1927´s hjemmeside på internettet:

http://hjem.get2net.dk/hans_henrik_hansen/index.html