Minilejren

Af Poul Buhl

I 1997 skulle vi prøve noget nyt, og med et pænt bidrag fra klubbens jubilæumsfond i ryggen indbød vi alle skakinteresserede børn på kommunens skoler til en weekendlejr sideløbende med årets Løvfalds EMT. Det blev en bragende succes, så vi måtte simpelthen love at gentage arrangementet i år.

Sidste år havde vi allieret os med Svogerslev for at sikre os lidt ekstra lederressourcer og lidt flere børn, end vi selv regnede med at kunne skaffe. Der viste sig imidlertid hurtigt at være lidt for store kulturforskelle omkring hvordan tingene skulle foregå, så i år havde vi valgt at stå for det hele selv. For ikke at risikere at komme til at mangle børn havde vi også inviteret Forlev til at deltage. Vi havde dog ikke nogen grund til at være betænkelige på det punkt. Der kom 28 børn, heraf 24 fra Ringsted - næsten dobbelt så mange, som vi selv havde haft med sidste år.

Fra klokken 10 lørdag formiddag til klokken 15 søndag eftermiddag dystede børnene i disciplinerne skattejagt, stafetløb, natløb, fodbold og finsk rundbold. Der blev ind imellem også tid til lidt videofilm og lidt lynskak på vores store skakspil, og det var selvfølgelig også i høj grad skak, det handlede om. Børnene spillede i løbet af weekenden deres egen løvfaldsturnering, hvor de spillede alle mod alle i to grupper efter alder. Og lørdag aften stillede børnene op til den allerede klassiske ursimultanmatch mod Jacob Carstensen. Løvfadsmesteren vandt en kneben sejr på 25-2, men han måtte ned mod både Daniel Jakobsson og Jon S. Pedersen.

Det er hårdt at være med til minilejr i vores løvfaldsweekend, og det er ikke mindst hårdt at være turneringsleder for sådan en flok, så jeg skylder Martin Lind Mortensen stor tak for at holde øje med den lidt større, men også lidt mere fredelige turnering nede i den anden ende af blokken imens. Men med en enkelt undtagelse gennemførte alle med godt humør, og der var store klapsalver til alle, da forældrene søndag eftermiddag mødte op for at overvære præmieuddelingen - og hente deres glade, men trætte børn.

Løvfaldsturneringen
for børn 1998

Ældste gruppe (født i 1980´erne)

1. Jon S. Pedersen 12
2. Simon Jensen 12
3. Daniel Jakobsson 11
4. Paw Jacobsen 91/2
5. Kristoffer Broholm 8
6. Arnhold Simonsen 7
Lasse Rasmussen 7
8. Peter Marstrand 61/2
9. Christian Marstrand 6
10. Claus Larsen 5
11. Andreas Simonsen 4
12. Maiken Larsen 2
13. Salli Madsen 1
14. Dennis Rasmussen udg.

Yngste gruppe (født i 1990´erne)

1. Kenneth Ronge 12
2. Jacob Kjær 101/2